základní část, 24. kolo
04.03.2023 21:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Václav Černý a Ramiz Zerrouki (© AFP)

Twente nepřerušilo šňůru bez výhry ani proti Heerenveenu a po divokém průběhu s ním remizovalo 3:3

Twente po delší době předvedlo zlepšený výkon v ofenzivní fázi a ve 24. kole sahalo proti Heerenveenu na všechny tři body, ovšem po trefě Václava Černého zhruba deset minut po přestávce neudrželo nadějné vedení 3:1 a kvůli inkasované brance v poslední minutě základní hrací doby získalo jen bod za nerozhodný výsledek 3:3. Domácí tak zůstávají na páté pozici s jednačtyřiceti body, ale na vedoucí Feyenoord již ztrácí propastných čtrnáct bodů.

Trápící se hosté sice prohráli v předchozích dvou ligových duelech, avšak nyní ukázali obrovskou houževnatost a díky získanému bodu se prozatím posunuli na deváté místo tabulky s jednatřiceti body. Úvodních pětadvacet minut se spíše neslo v opatrném duchu, nicméně hosté se ihned nato dostali do překvapivého vedení. Po rohovém kopu z levé strany propadl balón až do středu brankového území a tam si ho nešťastně srazil do vlastní sítě Mees Hilgers.

Neuběhlo však ani dalších devět minut a svěřenci trenéra Rona Janse srovnali. Černý přetáhl svůj rohový kop z pravé strany až k zadní tyči, kde našel zcela osamoceného Robina Pröppera a ten svou hlavičku usměrnil přímo k protější tyči. Ve zbývajícím průběhu se již nic zásadního nestalo, domácí otočili vývoj tohoto zápasu tři minuty po změně stran zásluhou Manfreda Ugaldeho.

Teprve dvacetiletý kostarický útočník po dobré práci hrdiny Černého převzal odražený balón před pokutovým územím protivníka a svůj krátký únik zakončil přesnou střelou do levého spodního růžku. V 55. minutě se dočkal zaslouženého gólu také nejlepší muž na trávníku Černý. Pětadvacetiletý rodák z Příbrami si po zpětné nahrávce Van Wolfswinkela téměř od brankové čáry seběhl do středu šestnáctky a z první propálil bezmocného brankáře Mouse.

Od této chvíle to vypadalo, že si Twente s přehledem pohlídá dvoubrankový náskok až do závěrečného hvizdu, jenomže hosté po necelé hodině hry snížili na rozdíl jediné branky. Milan van Ewijk efektivně zpracoval oblouček Tahiriho a z otočky nasměroval míč přímo doprostřed branky.

Když se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak v 90. minutě nečekaně vyrovnal Rami Kaib. Pětadvacetiletý tuniský obránce si po rohovém kopu střídajícího Al Hajje udělal místo k hlavičce u bližšího rohu brakového území a balón nechytatelně uklidil k vzdálenější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele