základní část, 28. kolo
09.04.2023 12:15 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Václav Černý a Ramiz Zerrouki (© AFP)

Twente snadno přehrálo poslední Cambuur a znovu se přiblížilo ke čtvrtému Alkmaaru

Twente se poslední dobou příliš nedařilo plnit úlohu favorita, ovšem teď v domácím prostředí předvedlo konstantní výkon od začátku až do konce a beznadějně poslední Cambuur přehrálo vysoko 4:0. V domácím dresu znovu nastoupil od samého začátku český reprezentační útočník a zároveň nejlepší střelec týmu Václav Černý, a i když v tomto střetnutí neskóroval, tak byl tradičně hodně vidět a na výhře se podílel asistencí u první branky.

Celek z Enschede tedy získal z posledních pěti utkání velmi solidních jedenáct bodů a s jednapadesáti body se nachází a pátém místě Eredivisie, za čtvrtým Alkmaarem navíc zaostává už jen o tři body. Naopak klub z Leeuwardenu prohrál počtvrté v řadě, na kontě má pouhých šestnáct bodů a je poslední osmnáctý s osmibodovým mankem na šestnáctý Excelsior. Jasný favorit poprvé udeřil po necelé čtvrthodině hry.

Černý odvedl vynikající práci na pravé straně šestnáctky a zpětnou nahrávkou vybídl ke skórování zkušeného Rickyho van Wolfswinkela, jenž bombu uklidil přímo do protějšího spodního růžku. Domácí pojistili své vedení ve 28. minutě. Druhou uklidňující trefu přidal pětadvacetiletý záložník Michel Vlap, který si posunul pobídku Smala o několik metrů dopředu a z bezprostřední blízkosti propálil naprosto bezmocného brankáře Ruitera.

Za dalších osm minut bylo o osudu tohoto duelu definitivně rozhodnuto. Smal tentokráte poslal míč do předbrankového prostoru a našel rozběhnutého Sema Steijna, jehož tečovaný pokus zapadl k pravé konstrukci - 3:0.

Twente mělo navrch také po změně stran a po ráně Steijna přidalo poslední čtvrtý gól zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Na závěr se prosadil obránce Joshua Brenet, neboť snadno zakončoval do zcela prázdné branky po fantastické přízemní kombinaci svých spoluhráčů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele