základní část, 30. kolo
25.04.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Jasper Cillessen (© AFP)

Groningen nezvládl ani bitvu s Nijmegenem a je jednou nohou ve druhé lize

Groningen nedokázal přerušit mizérii ani v dohrávaném utkání 30. kola proti Nijmegenu a po porážce 0:1 je téměř jasné, že se sestupu do druhé ligy nevyhne. Domácí totiž nyní nebodovali sedmkrát za sebou a v tabulce se nacházejí až na předposlední sedmnácté pozici se sedmnácti body, přičemž za šestnáctou barážovou pozicí Excelsioru zaostávají o téměř nedostižných jedenáct bodů. Naopak NEC se vrátilo do hry o pohárové příčky.

Hosté rozhodli toto vyrovnané klání proměněnou penaltou zhruba deset minut před závěrečným hvizdem a tím tak zlomili svou šňůru tří duelů bez výhry, tabulkou rázem poskočili na kýžené osmé místo s osmatřiceti body o skóre před devátý Waalwijk i desátý Nijmegen. Tento souboj měl dvě části - první se odehrála v neděli a trvala pouhých osmnáct minut, ta druhá dnešní taktéž moc radosti nepřinesla.

Groningen začal v neděli o něco lépe a už po sedmi odehraných minutách mohl jít do vedení, avšak Irandust minul pravou tyč o několik decimetrů. O čtyři minuty později si na druhé straně vytvořil slibnou šanci Antman, jenže ten pro změnu mířil příliš vysoko. V 18. minutě byl asistent rozhodčího trefen kelímkem s pivem vhozeným z hlediště a hlavní sudí Martens tak střetnutí ukončil.

Kvůli tomuto incidentu diváci napodruhé přítomni nebyli a v komorní atmosféře se dlouhou dobu nic zásadního nedělo. Utkání proto směřovalo k nudné bezbrankové remíze, ale střídající Laros Duarte v 82. minutě zezadu evidentně přistrčil střídajícího Pedra Marquese a Martens kromě nařízení pokutového kopu ukázal Duartemu přímou červenou kartu. K penaltovému puntíku se postavil Jordy Bruijn a zápas rozhodl přesnou přízemní střelou do pravého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele