základní část, 22. kolo
19.02.2023 12:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Heerenveenu (© AFP)

Heerenveen vyhrál v Leeuwardenu 2:1

Před výtečnou kulisou malebného stadionu v Leeuwardenu dokázal SC Heerenveen porazit domácí Cambuur 2:1 a udržet se na klíčovém osmém místě. Cambuur šel sice bleskurychle do vedení, ale nadějný výsledek neudržel a v tabulce Eredivise zůstává na posledním místě.

Pro Cambuur Leeuwarden je to určitě škoda, protože jakýkoliv bodový zisk má v jeho situaci velkou cenu. Domácí fotbalisté začali, v opravdu skvělé atmosféře, dobře a své fanoušky rozjásali po pouhých šedesáti sekundách. Cambuuru se vyplatil presink a centr do šestnáctky trefil parádně z první Bjorn Johnsen! Rychlá branka hráče ve žlutých dresech neuvěřitelně nakopla a o chvíli později špatně zakončil pohlednou kombinaci Breij.

Heerenveenu chvíli trvalo, než získal pevnou půdu pod nohama a ve 22. minutě se dočkal odpovědi. Brance znovu předcházel ideální centr do šestnáctky, který obrana Cambuuru nedokázala odvrátit a propadnutý balón napálil do sítě Osame Sahraoui - 1:1. Vzápětí měl na hlavičce otočku Nunnely a naštěstí pro Cambuur těsně netrefil zařízení.

Hosté si udržovali mírnou převahu i po změně stran a utkání nakonec rozhodli ve svůj prospěch v 65. minutě. Sahraoui zatáhl balón až do malého vápna, tem hned dvakrát v rychlém sledu zasahoval brankář Ruiter, načež mu pomohlo i břevno, jenomže obrana Cambuuru nechala hráče Heerenveenu směle dorážet a nakonec Milan van Ewijk zblízka dorazil balón do sítě.

Domácí to nezabalili a měli šance na vyrovnání. Ty největší bezpochyby v 77. a 83. minutě, ale střela ze střední vzdálenosti těsně prolétla kolem tyče a hlavičce Uldrikise scházela razance. Nebezpečnou leč nepřesnou střelu vyslal i Haye. Cambuur se nedočkal vyrovnání ani v nastavení a nakonec Heerenveenu podlehl.

Autor: Ondřej Linhart / youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele