základní část, 29. kolo
16.04.2023 16:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Sebastian Szymaňski (© AFP)

Feyenoord nedal šanci ani poslednímu Cambuuru a znovu se přiblížil k mistrovskému titulu

Feyenoord v tomto ročníku působí jako dobře namazaný stroj a pět kol před koncem je velmi blízko k tomu, aby po dlouhých šesti letech získal mistrovský titul. V dosavadních devětadvaceti zápasech totiž jen jednou prohrál a se ziskem sedmdesáti bodů si udržel na čele Eredivisie osmibodový náskok před druhým Ajaxem i třetím PSV, k jistotě triumfu potřebuje získat ve zbývajícím průběhu základní části osm bodů.

Naopak SC utrpělo svou pátou porážkou za sebou a je velmi nepravděpodobné, že by se mezi nizozemskou elitou ještě udrželo. Doposud totiž posbíralo pouhých šestnáct bodů a je úplně poslední osmnácté, navíc na šestnáctou barážovou příčku Emmenu ztrácí propastných devět bodů. Rotterdamský celek dominoval na trávníku od samého začátku a do vedení se mohl dostat už ve 12. minutě, ale Idrissi ve vyložené možnosti neuspěl tváří v tvář proti brankáři Ruiterovi.

Hosté se dostali do zaslouženého vedení krátce po odehrané čtvrthodině. Vynikající pas z pravého křídla poslal před branku Igor Paixão a nabíhající Santiago Giménez s velkou dávkou štěstí usměrnil balón k protější tyči. Ve 26. minutě chtěl pojistit náskok obrovského favorita Wieffer, ovšem proti jeho dělovce skvěle zasáhl Ruiter, a poté až do konce úvodního dějství pouze orazítkovali brankovou konstrukci Giménez s Geertruidou.

Svěřenci trenéra Arneho Slota se přiblížili k důležitému vítězství v 51. minutě. Polský šplímachr Sebastian Szymański po pobídce Idrissiho stanul na pravé straně šestnáctky a svůj úchvatný technický pokus uklidil k vzdálenější tyči kolem dívajícího se Ruitera. O třináct minut později uzavřel gólový účet tohoto střetnutí bránící Calvin Mac-Intosch, jenž po ráně Paixãa a zákroku Ruitera chtěl odvrátit balón na roh, nicméně hlavou ho smolně poslal do vlastní sítě.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele