základní část, 15. kolo
08.01.2023 14:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Robert Mühren (© AFP)

Bitvu ze dna tabulky ovládl Volendam, kouči Ulteemu premiéra v Cambuuru hrubě nevyšla

Premiéra kouče Sjorse Ulteeho na lavičce Cambuuru dopadla hodně mizerně. V souboji dvou celků ze samého dna tabulky, které dosud jako jediné z celé Eredivisie nezískaly dvouciferný počet bodů, jasně vládnul Volendam. Svěřenci trenéra Wima Jonka tak odstartovali nový rok 2023 asi nejlépe, jak mohli, a poslali svého protivníka na poslední místo tabulky místo sebe.

Především opravdu dost bídný začátek utkání předznamenal konečný nezdar Cambuuru. Ten inkasoval během pár desítek sekund hned dvakrát a na další odpovědi se zkrátka nezmohl. Už v 8. minutě musel skousávat první neúspěch, to když měl Murkin na levé straně až příliš času a prostoru rozmyslet si, na koho bude adresovat přihrávku, nakonec si vyhlédl sbíhajícího si Oulda-Chikha, který nekompromisně mířil pod břevno. A za chvíli skóroval taktéž Mühren.

Na něj dlouhý pas od pravé lajny, a to z vlastní poloviny, zaslal Mbuyamba, hostující útočník se prodral až do blízkosti gólmana Joaa Virgíniy, který proti sokovi vyběhl příliš pozdě, takže byl jednoduše přelobován. Domácí mohli snížit ve 37. minutě, ale Breij ani Bergsma neuměli překonat gólmana Stankoviče. Hlavně druhý jmenovaný naprosto selhal v koncovce, a i proto se Volendamu stále daleko lépe dýchalo. A v 74. minutě následně definitivně stvrdil výhru po standardní situaci. Tu zahrál Eiting, hlavou pak z vyloženého postavení přesně cílil Veerman.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele