základní část, 11. kolo
23.10.2022 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Twente se v Leeuwardenu trápilo, o svém úspěchu rozhodlo až pozdním gólem z penalty

Twente nakonec navázalo na předchozí výhru s Groningenem (3:0), ovšem proti Cambuuru se téměř po celý zápas trápilo a až v sedmé nastavené minutě ho spasil probouzející se kanonýr Ricky van Wolfswinkel. Celek z Enschede si tak po druhé výhře v řadě pojistil páté místo tabulky s dvaadvaceti body a za druhým PSV už zaostává jen o body dva. Naopak SC neodčinilo prohru s Vitesse (0:3) a kleslo na šestnáctou barážovou příčku s osmi body.

Domácí výběr přitom začal s obrovským elánem a ani ne po třiceti sekundách se mohl dostat do vedení. Po akci na levé straně a následné přihrávce téměř od brankové čáry stanul před poloprázdnou brankou Silvester van der Water, ale ten netrefil míč ideálně a poté situaci vyřešil brankář Unnerstall pohotovým zákrokem jednoruč.

Od této chvíle se hodně dlouhou dobu nic zajímavého nedělo, teprve zhruba po necelé hodině hry poprvé zahrozili hosté. K razantnímu pokusu z více jak pětadvaceti metrů se odhodlal Vlap, avšak mířil o metr a půl nad břevno. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem stanul před hranicí pokutového území osamocený Rots, nicméně ten svým přízemním projektil pouze orazítkoval pravou konstrukci.

Hosté přeci jen zužitkovali svůj tlak v samém závěru pětiminutového nastavení. Po střele Van Wolfswinkela totiž zahrál nešťastně rukou ve vlastní šestnáctce bránící Schmidt a rozhodčí Kamphuis ukázal po přezkoumání videozáznamu na penaltový puntík. K němu se postavil právě tradiční exekutor Van Wolfswinkel a s naprostým přehledem zavěsil přímo pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele