základní část, 27. kolo
01.04.2023 20:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Emmenu (© AFP)

Cambuur neudržel náskok s Emmenem a znovu se přiblížil k sestupu do druhé ligy

Hráči Cambuuru v sobotu sehráli zápas naděje s konkurenční Emennem a i přes solidní výkon nakonec neberou ani bod. V průběhu zápasu byli mírně lepším týmem a dokonce se dostali do vedení, jenomže soupeř to rozhodně nezabalil a díky dvěma brankám v závěrečné čtvrthodině vývoj otočil, přičemž vítěznou trefu zaznamenal až v nastaveném čase. Domácí tedy zůstávají v tabulce na posledním osmnáctém místě se šestnácti body.

Kvůli této porážce se šance klubu z Leeuwardenu na udržení prvoligové licence výrazně ztenčily, protože právě za patnáctým Emennem zaostává sedm kol před koncem o propastných osm bodů a toto manko se již bude velmi těžko dohánět. Svěřenci trenéra Sjorse Ulteeho působili v úvodu živějším dojmem a častěji se nacházeli na útočné polovině. První větší možnost si vypracoval ve 27. minutě Johnsen, ale jeho bombu brilantně odvrátil do zámezí pozorný brankář Van der Hart.

Hosté postupem času ožívali a zhruba deset minut před přestávkou mohl skórovat Veendorp, ale jeho lob zastavila pravá tyč. Za dalších pět minut dokonce rozvlnil síť Živković, avšak tato branka neplatila kvůli zřetelnému ofsajdu. V samém závěru první půle se blýskl gólman Ruiter proti střele kanonýra Romenyho, krátce po změně stran hlavičkoval na opačné straně příliš vysoko Johnsen.

Krátce po odehrané hodině se podruhé chvěla branková konstrukce a to opět za Ruiterem, jelikož Antonisse pálil z mírného úhlu do vzdálenější spojnice. Cambuur se dostal do vedení přesně v polovině druhé půle. Devětadvacetiletý záložník Mitchell Paulissen se vyšvihl do vzduchu po centru Van Kaama z levého křídla a svou hlavičku umístil přímo k levé tyči.

Emmen od této chvíle přidal a za dalších deset minut srovnal krok. Ahmed El Messaoudi se totiž opřel do odraženého balónu ze čtrnácti metrů a nádherně zavěsil do pravé šibenice. Hosté rozhodli o důležitém vítězství ve druhé nastavené minutě, neboť obránce Jeroen Veldmate hlavičkoval po přímém volném kopu Diemerse přesně pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele