základní část, 4. kolo
28.08.2022 16:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Cambuur doma nakonec podlehl Alkmaaru

Bez ztráty kytičky zatím proplouvá novým ročníkem Eredivise i AZ Alkmaar. Na rozdíl od Ajaxu má ale o jedno odehrané utkání méně. Alkmaar se v neděli odpoledne představil na půdě Cambuuru Leeuwarden a zvítězil po brance Jordyho Clasieho z devadesáté minuty 1:0. K výhře mu rovněž dopomohlo vyloučení domácího Jakobse.

Užuž to vypadalo, že se Cambuur početní přesile ubrání a získá cenný bod, jenomže zásah Jordyho Clasieho mu "zlomil vaz".

Domácí začali sympaticky a již ve druhé minutě musel zasahovat brankář Verhulst. Také Alkmaar hrozil po rohovém kopu. Standardních situacích bylo k vidění celkem dost, avšak žádný gól za první poločas nepadl. Hlavičkující Roberts Uldrikis trefil tyčku a na druhé straně střílel Pavlidis nad. Skvěle chytal brankář hostí Verhulst, který fantastickým zákrokem zneškodnil šanci Sambissovi. O brankové příležitosti nebyla v prvním poločase nouze, o samotné góly však ano.

Jeden z klíčových momentů celého utkání přišel v 55. minutě. Jamie Jacobs dostal za nevybíravý zákrok rovnou červenou kartu a Cambuur šel do oslabení. Iniciativu tak převzal Alkmaar a početní převahu zužitkoval až v úplně poslední minutě. Ještě než se tak stalo zazdil Clasie jednu možnost a Lahdo orazítkoval břevno! Jordy Clasie se nakonec prosadil střelecky ze střední vzdálenosti, když brankář Virginia na jeho ránu nedosáhl.

Autor: Ondřej Linhart / livesport.cz, whooscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele