základní část, 3. kolo
01.09.2022 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Alkmaar na ligové scéně poprvé v sezóně zaváhal, s Nijmegenem totiž remizoval 1:1

Alkmaar v dosavadním průběhu nového ročníku předváděl konstantní výkony na evropské i ligové scéně, ovšem nyní ve čtvrteční dohrávce 3. kola poprvé v Eredivisii zaváhal a s ambiciózním Nijmegenem se rozešel smírně v poměru 1:1. Před náročným programem zahrnující skupinovou fázi Konferenční ligy se tak nenaladil příliš dobře a v tabulce je na čtvrtém místě o dva body za stoprocentním PSV i Ajaxem.

Naopak NEC vybojovalo nesmírně cenný bod a s pěti body se vyhouplo na osmou příčku. Domácí favorit byl od samého začátku přeci jen aktivnější a úvodní větší možnost si vypracoval přesně po odehrané čtvrthodině. Na hranici pokutového území předváděl svá kouzla Van Brederode, až se nakonec dostal ke střele z deseti metrů a svým razantním projektilem jen o kousek přestřelil břevno.

O pár minut později zahrozil na opačné straně Tannane, nicméně z pětadvaceti metrů minul pravou konstrukci o několik centimetrů. Krátce po odehrané hodině se zjevil v obrovské příležitosti Jens Odgaard, ale jeho bombu z první vyrazil před sebe fantastický gólman Cillessen. Ve 37. minutě mohl rozvlnit síť Dani de Wit, jenomže jeho křižný pokus těsně minul vzdálenější tyč.

Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, avšak v 54. minutě se outsider dostal do nečekaného vedení. Po rohovém kopu Tannaneho vyskočil nejvýše do vzduchu španělský obránce Iván Márquez a s pomocí horní tyče překonal plachtícího brankáře Verhulsta. Jenže neuběhly ani další tři minuty a bylo bleskově srovnáno, jelikož dánský forvard Odgaard napřáhl z více jak pětadvaceti metrů a přenádhernou ranou zavěsil přímo pod břevno.

Za dalších pět minut chtěl stejný hráč dokonce otočit vývoj, jeho pohotový volej z bezprostřední blízkosti však famózně odvrátil do zámezí Cillessen. Hostující strážce se pak ještě musel vytáhnout hned dvakrát, v nastaveném čase po střele Barasiho odkopával míč do bezpečí z brankové čáry dobře postavený Verdonk a výsledek se proto už neměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele