základní část, 12. kolo
30.10.2022 16:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Alkmaar hrál téměř celý zápas v deseti, i přesto porazil Volendam 2:1

Alkmaar ve čtvrtek sehrál pohárový duel v lichtenštejnském Vaduzu a po výhře 2:1 se přiblížil k postupu do osmifinále KL. Po třech dnech přivítal na ligové scéně nováčka z Volendamu a ani ne po odehrané čtvrthodině přišel o vyloučeného Daniho De Wita, nicméně i přesto porazil poslední tým Eredivisie nejtěsnějším poměrem 2:1. V tabulce se prozatím vyhoupl na třetí příčku se šestadvaceti body, FC zůstává osmnácté se šesti body.

Svěřenci trenéra Pascala Jansena se postupně vracejí na vítěznou vlnu, neboť po třech porážkách v řadě uspěli dvakrát za sebou. Přitom nedělní dohrávka 12. kola pro ně začala naprosto katastrofálně, protože De Wit v blízkosti středové čáry naprosto nevybíravě přišlápl kotník Roberta Mührena a rozhodčí Kooij mu bez váhání ukázal přímou červenou kartu. O pár minut později hosté překvapivě rozvlnili síť.

Prosadit se dokázal Mbuyamba, ovšem jeho trefa nakonec neplatila kvůli viditelnému ofsajdu. AZ i v deseti otevřelo gólový účet přesně po dvaceti odehraných minutách. Třiadvacetiletý dánský útočník Jens Odgaard po přistrčení Sugawary vypálil z první ze čtrnácti metrů a levačkou zakroutil balón přímo k protější konstrukci. Domácí i nadále pokračovali v útočení a druhou rozhodující trefu přidali pět minut před přestávkou.

Po brejku tři na tři vymyslel pas za obranu Karlsson, na který si seběhl Tijani Reijnders a z hranice šestnáctky překonal brankáře Stankoviče přízemní střelou do pravého dolního růžku. Hosté se vrátili do hry o bodový zisk ihned po výměně stran, když po centru Kadiriho z levého křídla zavěsil zblízka pod břevno zapomenutý Henk Veerman. Hosté mohli vyrovnat zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, ale Daryl van Mieghem orazítkoval svou ranou z hranice pokutového území jen pravou tyč a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, espn.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele