základní část, 6. kolo
11.09.2022 16:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Šlágr 6. kola Eredivisie vítěze nepoznal, Alkmaar totiž remizoval s Twente 1:1

Očekávaný duel mezi Alkmaarem a Twente se rozjížděl velmi pozvolna, a i když k důležitému tříbodovému zisku měl blíže domácí tým, tak nedělní šlágr skončil nerozhodným výsledkem 1:1. Po opatrnějším prvním poločase dostal AZ do vedení dánský útočník Jens Odgaard, avšak FC zbraně nesložilo a vyrovnat se mu povedlo zhruba čtvrthodiny před koncem. V hostujícím dresu opět nastoupil Václav Černý a byl střídán v 79. minutě.

Právě český reprezentační útočník režíroval předchozí dvě výhry svého týmu čtyřmi vstřelenými brankami, avšak tentokráte na pozornou defenzívu protivníka nevyzrál a zastoupit ho dokázal pouze Manfred Ugalde. První větší možnost tohoto nedělního střetnutí se zrodila po necelé čtvrthodině hry, kdy nebezpečně vypálil Reijnders, ale jeho pokus minul levou tyč zhruba o metr. Twente se poprvé ozvalo v 19. minutě, kdy přízemní dělovku Tzolise brilantně zneškodnil gólman Verhulst.

Od tohoto okamžiku se hra uklidnila a míč se nejčastěji nacházel ve středu hrací plochy, obrázek se vzápětí neměnil až do 54. minuty. To se totiž svěřenci trenéra Arneho Slota dostali do vedení. Těsně předtím minul levou konstrukci jen o decimetry Odgaard, následně se po razantní dalekonosné ráně Reijnderse propracoval stejný hráč k dorážce a tentokráte bez větších potíží zavěsil přesně do pravé šibenice.

Hosté od tohoto okamžiku přidali a kýženého vyrovnaní se mohli dočkat zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem, jenomže Ricky van Wolfswinkel napálil pouze levou tyč. Twente přeci jen zužitkovalo svůj mírný tlak v 81. minutě. Teprve dvacetiletý kostarický útočník Ugalde přišel na trávník právě za Černého jen o dvě minuty před tímto důležitým zásahem a svou premiérovou trefu v Eredivisii zaznamenal nekompromisní střelou z hranice brankového území.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, espn.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele