základní část, 12. kolo
06.11.2021 20:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Sparta po delší době zabrala a celkem snadno vyloupila Tilburg

Willem II po velmi solidním vstupu do nového ročníku nyní pokračoval v trápení i proti předposlední Spartě a po hodně mizerném výkonu jí nečekaně podlehl po výsledku 0:3. Na ligové scéně tak nezvítězil ani popáté v řadě a v tabulce se propadl na devátou pozici s osmnácti body. Naopak rotterdamský celek zabral v ten pravý čas, na konto si připsal svůj druhý tříbodový zisk v sezóně a posunul se na nesestupovou patnáctou příčku s deseti body.

Sparta od samého začátku působila odhodlanějším dojmem a úvodní větší možnost si vypracovala krátce po odehrané čtvrthodině. V šestnáctce domácího výběru se dobře zorientoval Thy a pak vystřelil z dvanácti metrů, avšak jeho skákavý pokus dokázal ukrýt ve svém náručí pozorný brankář Wellenreuther. Neuběhla však ani minuta a rotterdamský klub se přeci jen dostal do vedení zásluhou Barta Vriendse.

Zkušený třicetiletý obránce vyskočil nejvýše do vzduchu po parádním centru z levého křídla od Smeetse a hlavičkou usměrnil balón přímo k protější konstrukci. Stejný hráč dokázal navýšit vedení Sparty ve 28. minutě, tentokráte se po rohovém kopu Mijnanse zbavil bránícího strážce a prudkou hlavičkou z hranice brankového území rozvlnil síť. Klub z Tilburgu mohl snížit v samém závěru první půle, jenže Svensson mířil o kousek vedle levé tyče.

Domácí po změně stran marně dobývali pozornou defenzivu protivníka a prakticky se k ničemu nedostávali, za zmínku snad stojí jen střela Nunnelyho z 66. minuty, která se nevešla mezi tři tyče o několik decimetrů. Svěřenci trenéra Henka Frasera definitivně pojistili sobotní úspěch zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, jelikož Emanuel Emegha využil výtečného pasu z levé strany od střídajícího Van Crooije a pohotovou hlavičkou přehodil naprosto bezmocného Wellenreuthera.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele