základní část, 10. kolo
22.10.2021 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Willem nepotvrdil roli favorita a se Sittardem pouze remizoval

Willem II nedokázal zvítězit v nejvyšší nizozemské soutěži ani potřetí za sebou a tentokráte remizoval s podceňovanou Fortunou po výsledku 1:1. Po bezbrankovém prvním poločase se dostali do vedení hosté, domácí sice pak bleskově srovnali, ale vítěznou trefu již vsítit nedokázali. V tabulce jim proto patří třetí příčka s osmnácti body a zaznamenali tak třetí ztrátu v řadě, klub ze Sittardu je čtrnáctý s devíti body.

Výběr z Tilburgu vstoupil do páteční předehrávky 10. kola přeci jen aktivněji a první možnost si vytvořil po šesti odehraných minutách, ale rána pozdějšího střelce Matse Köhlerta těsně prosvištěla vedle pravé konstrukce. Po necelé čtvrthodině hry promarnil nadějnou možnost jeho spoluhráč Svensson, když po hezkém centru do pokutového území soupeře hodně minul prostor tří tyčí. Ihned nato mohli z ničeho nic udeřit hosté.

Po přesně načasované přihrávce stanul sám před brankářem Wellenreutherem rozběhnutý Seuntjens, ale z bezprostřední blízkosti na něj nevyzrál. Poté tempo hry přeci jen lehce opadlo, domácí mohli převrhnout misky vah na svou stranu v nastavení úvodního dějství. To se totiž dostal k dorážce Saglam, avšak napálil pouze břevno. Fortuna po změně stran přidala a nečekaného vedení se dočkala v 54. minutě zásluhou Tijjaniho Noslina.

Teprve dvaadvacetiletý útočník obdržel chytrou přihrávku do volného prostoru od Coxe a bez potíží zamířil do dolního pravého růžku. Neuběhlo však ani pět minut a Willem odpověděl. O vyrovnání se postaral německý krajánek Köhlert, jenž využil nabídky od Svenssona a nekompromisně překonal bezmocného Van Osche. Ve zbývajícím průběhu se nejprve zaskvěl Wellenreuther proti dělovce Flemminga a v samém závěru mířil na opačné straně příliš vysoko Bergström.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, willem-ii-nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele