základní část, 16. kolo
10.12.2021 20:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Mizérie Willemu pokračovala i s Cambuurem, domácí podlehli nováčkovi 1:3

Domácí Willem II nedokázal zabrat ani proti Cambuuru a nováčkovi soutěže nakonec podlehl po výsledku 1:3. V nejvyšší nizozemské soutěži tak prohrál posedmé za sebou a v lize pošesté v řadě, celkově nevyhrál na ligové scéně osmkrát po sobě. Klub z Tilburgu je proto až třináctý s osmnácti body a nebezpečně blízko se přibližuje k sestupovému pásmu. Naopak soupeř odčinil nedávný debakl s Vitesse (1:6) a se sedmadvaceti body poskočil na famózní čtvrtou pozici.

Svěřenci trenéra Freda Grima přitom začali aktivněji a úvodní větší možnost si vypracovali krátce po odehrané čtvrthodině, kdy z hranice pokutového území vypálil Saglam, ovšem brankář Stevens vynikajícím zákrokem odvrátil balón na rohový kop. Od tohoto okamžiku začali hrozit také hosté, nicméně pokus Robertse Uldrikise vytěsnil do zámezí gólman Wellenreuther a poté pálil o kousek vedle Schmidt.

Přesně po odehrané půlhodině hlavičkoval mimo Nunnely, v závěrečné desetiminutovce první půle neuspěli na opačné straně aktivní Uldrikis a hned dvakrát ani Kallon. Cambuur zužitkoval mírnou převahu ihned po změně stran, jelikož Uldrikis po přihrávce do volného prostoru od Kallona zamířil ze středu pokutového území přímo do pravého spodního růžku.

Tým vedený koučem Henkem de Jongem navýšil náskok přesně v polovině druhého dějství, když Owusu ve vlastní šestnáctce evidentně zatáhl za dres Banguru a k nařízenému pokutovému kopu se postavil Robin Maulun, jenž i s trochou štěstí uklidil balón k levé konstrukci - 0:2. Domácí přidali v závěrečné čtvrthodině a po zahozených šancích Kampetsise s Kabanguem se jim povedlo zdramatizovat tento duel v poslední minutě základní hrací doby.

O snížení se postaral nově příchozí Godfried Roemeratoe, který napřáhl z osmnácti metrů a jeho skákavý pokus zapadl k levé tyči. Nicméně ve čtvrté nastavené minutě definitivně rozhodl na druhé straně střídající Mitchell Paulissen. Ten vrátil Cambuuru dvoubrankový náskok po chybné rozehrávce Willemu a sám před bezmocným Wellenreutherem nezaváhal.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele