základní část, 22. kolo
13.02.2022 12:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta těsně udolala Willem a opustila poslední místo Eredivisie

Velmi důležité utkání o setrvání v nejvyšší nizozemské soutěži nakonec lépe zvládla rotterdamská Sparta, která zvítězila nejtěsnějším poměrem 1:0 a tím přerušila více jak tři měsíce trvající devítizápasovou šňůru bez tříbodového zisku. Díky nedělnímu úspěchu poskočila na sedmnáctou příčku o bod před poslední Zwolle. Naopak hosté nenavázali na minulý úspěch s Waalwijkem (3:1) a klesli na patnáctou pozici s jednadvaceti body.

Svěřenci trenéra Freda Grima sice minule nasázeli RKC hned tři góly, nicméně tentokráte opět byli v ofenzivě naprosto bezzubí a za celých devadesát minut nevystřelili ani jednou mezi tyče. Naopak domácí výběr byl mnohem aktivnější a soupeře přehrával, za svůj odhodlaný výkon vybojoval cenné vítězství zcela po právu. Úvodní větší možnost se zrodila přesně po odehrané čtvrthodině a vytvořil si ji německý forvard Thy.

Ten se v pokutovém území zbavil protihráče a tvrdě vypálil, jenomže jeho křižný pokus o kousek minul protější konstrukci. Domácí nepolevovali ani v následujícím průběhu, jenomže brankáře Wellenreuthera nijak výrazně neohrožovali. Za svou stále odvážnější hru byli přeci jen odměněni po necelých šedesáti minutách, o jejich úspěchu rozhodl sedmadvacetiletý dánský záložník Younes Namli hostující v klubu z ruského Krasnodaru.

Po přihrávce Van Crooije předvedl vynikající individuální akci a krásnou přízemní střelou usměrnil balón přímo do pravého spodního růžku. Willem se prakticky až do závěrečného hvizdu vůbec nedostal k jakémukoli ohrožení branky Sparty a naopak sám málem inkasoval podruhé zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Ale když proti dělovce Abelse fantasticky zasáhl pozorný Wellenreuther, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espnl.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele