základní část, 28. kolo
03.04.2022 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Logické vyústění dění na hrací ploše: Sparta plichtila doma s Heerenveenem

Sparta i Heerenveen v podstatě finální remízu musely brát jako zasloužený výsledek. Možná se můžeme bavit o teoriích, že nebýt jedné neproměněné penalty, mohli by zisk tří bodů na svou stranu přetavit De Kasteelheren, avšak fríský celek rozhodně nepůsobil natolik špatným dojmem, aby si nějaký sukces nezasloužil. Dělba bodů byla jednoduše více než spravedlivá.

Do první větší šance se propracovali hosté, ze střední vzdálenosti napřáhl Haye, jehož střela tvrdě zatřásla s břevnem, míč se ještě dostal k dorážejícímu Van Hooijdonkovi, protože se ale nacházel v ofsajdu, nemohlo být jeho dosažení branky bráno za regulérní. Ve 37. minutě se naopak mohla ujmout vedení Sparta, sudí Lindhout po zhlédnutí videa musel nařídit pokutový kop v její prospěch poté, co ve vlastní šestnáctce zahrál rukou Kaib, avšak Thy na bravurně zasahujícího Muldera nevyzrál. Na oba góly se tak v Rotterdamu muselo čekat do druhé půle.

V 52. minutě domácí měli k dispozici svou druhou penaltu. Bránící Drešević ve vápně hasil požár až na poslední chvíli, po jeho nedovoleném počínání upadl na zem Thy, který exekuci tentokráte přenechal spoluhráči Van Crooijovi, jenž zamířil do protipohybu Muldera. Nakonec Heerenveen vyrovnal stav v 67. minutě, dlouhý centr Bakkera totiž zužitkoval šikovně Sarr.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele