základní část, 17. kolo
18.12.2021 18:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Vitesse (© AFP)

Vitesse přišlo o dvoubrankový náskok, na půdě Sparty uhrálo remízu

Zdálo se, že Vitesse má tento duel jakožto favorit pod svou kontrolou. Ještě dvacet minut před koncem se těšilo po dvou gólech Nikolaie Badena Frederiksena z pozitivního výsledku, jenže Sparta stačila reagovat a Sven Mijnans dvěma trefami určil finální remízu. I tak se však výběr z Rotterdamu z předposlední příčky v tabulce nedostal, k takovému počinu totiž musel vyhrát.

Domácí si vytvořili první větší šanci utkání už ve 2. minutě, Emegha se řítil na bránu, ovšem velká škoda pro něj, že si míč předkopl, takže gólman Houwen se mu zavčasu vrhl pod nohy. V 15. minutě se naopak na druhé straně hosté ujali vedení, když brankář Okoye vyhodnotil zle atak po levé straně, vyběhl zbytečně ze svého prostoru, čili Wittek lehce pobídl Frederiksena.

Obecně se Sparta do nebezpečnějších možností ani po tomto inkasování nedostávala a mohla být ráda, že ve 35. minutě nepřelstil Frederiksen z tutové pozice Okoyeho. Dánský forvard ale o pár chvil později už přece skóroval, balón ze zadní tyče mu do brankového území sklepával Rasmussen. A spolupráce dvou krajanů vyrezultovala v druhý přesný zásah celku z Arnhemu.

Vitesse zprvu nemělo potíže s udržením svého náskoku, ve druhé půli působilo organizovaně a soupeře do okatějšího útočného podnikání postě nepouštělo. Přesto se nakonec Sparta stačila vzedmout k odporu a dokázala vyrovnat. Nejprve snížil Mijnans poté, co mu zleva adresoval centr na prvačku Pinto, a pak v nastavení úřadoval opětovně, znovu přitom po pasu od Pinta.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele