základní část, 4. kolo
12.09.2021 14:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Sparta na čtvrtý pokus v Eredivisie slavila výhru, doma skolila Fortunu

Po vítězství nad Twente a remíze s Waalwijkem utrpěla Fortuna svou první porážku v sezóně. Venku nestačila na rotterdamskou Spartu, která naopak uzmula na své konto první tříbodový výsledek tohoto ročníku. Domácí dostali utkání pod svou kontrolu v prvním poločase, trefili se Bryan Smeets a Lennart Thy, a byť hosté po obrátce snížili Matsem Seuntjensem, jejich odpor pak zlomil Emanuel Emegha.

V první třetině tohoto souboje Sparta na hrací ploše nedominovala, přesto vykázala perfektní produktivitu a prakticky dvě ze tří větších šancí přetavila ve dvougólové vedení. Nejprve vyslal ve 21. minutě z pravé strany centr do šestnáctky Mijnans a Smeets z voleje uklidil míč ukázkově za brankovou čáru přesně do dolního rohu brány. Následně mohl náskok domácích navyšovat Van Crooij, ten ovšem z blízkosti na brankáře Van Osche nevyzrál.

Ve 29. minutě každopádně již hostující gólman přece kapituloval, to když si Mijnans zapisoval svou druhou asistenci, po jeho pobídce pronikl Thy až do pokutového území, odkud střelou ke vzdálenější tyči skóroval.

Fortuna dokázala utkání zdramatizovat zkraje druhého dějství. Lake vyslal zpětný pas na hranici vápna, tam našel Seuntjense, který si balón zpracoval na prsa a pak zacílil parádně na bližší tyčku. Marně se po jeho pokusu natahoval brankář Okoye. Avšak Sparta k vyrovnání svého soupeře ve zbývajícím čase nepustila, do úplné pohody se poté fakticky dostala v 73. minutě, jelikož Emegha zužitkoval pohotově průnikovou přihrávku od Smeetse.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele