základní část, 7. kolo
26.09.2021 12:15 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Dva góly a asistence pro Kallona. Cambuur nečekaně snadno skolil venku Spartu

Nováček Eredivisie z Leeuwardenu je od konce srpna v pořádné ráži. V minulých pěti kolech uzmul hned čtyři výhry v řadě, tu poslední nyní v Rotterdamu, a najednou tak atakuje příčky zaručující aspoň play-off o evropské poháry. Sparta předvedla asi svůj nejhorší výkon sezóny, přišla o svou sérii tří klání bez prohry a stále ji od sestupového pásma dělí jen nepatrný rozdíl.

Moc gólových příležitostí první poločas nenabídl. První opravdu zajímavější momenty přišly na řadu vlastně až ve zhruba poslední desetiminutovce, ve 34. minutě se mohli ujmout vedení domácí zásluhou Emeghy, jenž tlačil svou střelu ke vzdálenější tyčce, nicméně míč poslal jen těsně vedle. Naopak na druhé straně poprvé zdárně úřadoval soupeř, a to zásluhou Bangury.

Výtečnou práci odvedl Kallon, který naznačil, že bude přihrávat dozadu, nakonec si ale chytře své podnikání rozmyslel, jemným obloučkem uvolnil svého spoluhráče, který i z úhlu propálil brankáře Okoyeho. V 63. minutě se na střeleckou listinu zapsal i sám Kallon, jehož dlouhým pasem našel Tol, hostující útočník si naběhl do šestnáctky a odtud zacílil za záda Okoyeho.

Kallon byl neustále hladový i nadále, v 74. minutě se přitom trefil podruhé, to když po centru Breije využil rychlý brejk. Zlomená Sparta dohrávala duel od 88. minuty v oslabení, Meijers z frustrace v přerušené hře srazil k zemi Boereho a vyfasoval červenou kartu, a Cambuur pak přesilovku ještě přetavil v jednu branku, o níž se postaral díky asistenci Mauluna právě Boere.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele