základní část, 31. kolo
30.04.2022 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Alkmaar přišel o výhru se Spartou v nastavení a elitní čtyřka mu tedy znovu uniká

Favorizované AZ dlouhodobě bojuje o nejlepší čtyřku, která by mu zaručila přímý postup do evropských pohárů pro nadcházející sezónu, jenomže teď na půdě poslední Sparty inkasovala vyrovnávací trefu ve čtvrté nastavené minutě a z pátého místa tak stále zaostává za konkurenčním Twente o body tři. Ve zbývajících třech kolech ho tedy rozhodně nečeká nic jednoduchého. Domácí naopak získali nesmírně cenný bod v boji o záchranu.

Rotterdamský celek pod vedením nového kouče Maurice Steijna nepředvedl špatný výkon, jenomže i přes překvapivou remízu na tom stále není úplně dobře. Se šestadvaceti body se sice prozatím vyhoupl na sedmnáctou příčku, ale téměř všichni jeho konkurenti mají jedno utkání k dobru a boj o udržení prvoligové licence tedy nemusí být úspěšný. Úvodní dějství tohoto nedělního utkání nic zásadního nepřineslo, ledy se rozhýbaly až po přestávce.

Klub vedený trenérem Pascalem Janssenem z ničeho nic udeřil ve 48. minutě, kdy se prosadil tradiční řecký kanonýr Vangelis Pavlidis. Ten totiž po parádní přihrávce Aboukhlala na pravou stranu pronikl až do pokutového území protivníka a z bezprostřední blízkosti překonal naprosto bezmocného brankáře Okoyeho. Hosté mohli navýšit svůj náskok po necelé hodině hry, jenomže přízemní střelu Reijnderse skvěle odvrátil do zámezí pozorný Okoye.

Domácí outsider přitlačil v závěrečné čtvrthodině a vyrovnat mohl po přímém volném kopu z levé strany, ovšem střelu Beugelsdijka z bezprostřední blízkosti nejprve skvěle zneškodnil gólman Vindahl a pak při dorážce neuspěl ani Verschueren. Po následném rohu selhal v tisíciprocentní možnosti Mijnans, neboť ze tří metrů pálil příliš vysoko. Sparta se dočkala vytouženého srovnání skóre v poslední možnou chvíli, když se ke standardní situaci z pětadvaceti metrů postavil Vito van Crooij a parádní ranou zavěsil přímo k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele