základní část, 13. kolo
21.11.2021 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Heerenveen konečně zabral a v divokém duelu těsně přehrál Willem

V souboji dvou trápících se celků byl nakonec úspěšnější domácí výběr, který sice hrál od 21. minuty bez vyloučeného Anthonyho Musaby a také jako první inkasoval, jenže v závěrečné dvacetiminutovce předvedl i v oslabení nevídaný obrat a nakonec zvítězil po výsledku 2:1, hosté navíc také dohrávali tento nedělní duel o deseti. SC proto přerušilo svou šňůru čtyř utkání bez ligové výhry a se sedmnácti body se posunulo na desáté místo.

Výběr z Tilburgu naopak nevyhrál pošesté za sebou a včetně selhání v národním poháru prohrál počtvrté v řadě, jen díky výbornému vstupu do sezóny se stále nachází na slušné deváté pozici s osmnácti body. Úvodní větší možnost byla k vidění přesně po odehrané čtvrthodině a dostal se do ní Willem, jelikož se po přímém volném kopu Svenssona a hlavičce do břevna dostal k dorážce Saddiki a z bezprostřední blízkosti zakončil svým kolenem trestuhodně jen do bližší tyče.

Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena si výrazně zkomplikovali svou situaci krátce po dvaceti minutách hry, protože Musaba obdržel dvě žluté karty během pouhých osmi minut, napodruhé zcela zbytečně přišlápl kotník Köhna a velmi předčasně tak odešel do útrob stadionu. Domácí se přesto mohli dostat do vedení krátce po odehrané půlhodině, ale dělovku Henka Veermana brilantně zlikvidoval pozorný gólman Wellenreuther.

Hosté otevřeli gólový účet v 69. minutě. Po jejich mírném tlaku se prosadil Ché Nunnely, ten po úchvatném centru střídajícího Meervelda z levého rohu pokutového území stanul sám za defenzívou protivníka a s pomocí protější tyče snadno rozvlnil síť. Nicméně neuběhlo ani šedesát sekund a bylo překvapivě srovnáno, jelikož po chybě Willemu ve středu hřiště převzal balón Filip Stevanović, navedl si ho až do šestnáctky rivala a pak ho zakroutil do vzdálenějšího spodního růžku.

Domácí za dalších šest minut senzačně otočili vývoj i v deseti. Rozhodující trefu vsítil Nick Bakker, jenž po rohovém kopu z levé strany v podání Joeyho Veermana vyskočil nejvýše do vzduchu a z hranice brankového území se trefil přímo do levé šibenice. Poté neudržel nervy na uzdě nově příchozí Miquel Nelom, který během tří minut uviděl od rozhodčího Gözübüyüka dvě žluté karty, hosté se pak ve zbývajícím průběhu vůbec na nic nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele