základní část, 16. kolo
11.12.2021 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Heerenveen nepotvrdil úlohu favorita a se Spartou jen remizoval bez branek

SC v sobotním duelu proti zachraňující se Spartě sice prodloužilo svou neporazitelnost v Eredivisii již na pět utkání v řadě, ovšem s konečným výsledkem 0:0 určitě spokojeno být nemůže. Po minulé výhře s Heraclesem (1:0) se nyní gólově neprosadilo a s dvaadvaceti body se nachází na devátém místě. Rotterdamský klub i přes zisk cenného bodu klesl na předposlední sedmnáctou pozici s jedenácti body o bod za šestnáctou Fortunu.

Svěřenci trenéra Henka Frasera překvapivě sehráli se svým protivníkem vyrovnaný duel a kromě držení míče za ním nezaostávali téměř v žádném ohledu. První nebezpečnější moment zápasu byl k vidění po necelých deseti odehraných minutách, kdy po skákavé přihrávce z levého křídla těsně nedosáhl na míč skluzující Thy. Hosté působili odhodlaným dojmem a další možnost si vypracovali necelých deset minut přes přestávkou.

Rohový kop z levé strany propadl ke vzdálenější tyči až ke zcela volnému německému útočníkovi Thyovi, jenž však svůj volej trestuhodně poslal příliš vysoko. Vzápětí na druhé straně vypálil z dvaceti metrů Stevanovič a gólman Van Leer vyrazil míč před sebe, k němuž se dostal Kaib a hostující strážce si famózně poradil i s jeho dorážkou. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, Sparta mohla jít do vedení po necelé hodině hry.

Na pravém křídle odvedl výbornou práci Masouras a svou přihrávkou uvolnil Smeetse, jehož dělovku ze čtrnácti metrů odvrátil brankář Mous do strany. Poté na opačné straně hned dvakrát čaroval Van Leer, který nejprve zneškodnil bombu Haliloviče a pak jednoruč vytěsnil na břevno přímý volný kop Joeyho Veermana. Van Leer pak v nastaveném čase fantasticky zasáhl i proti hlavičce Henka Veermana a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele