základní část, 11. kolo
30.10.2021 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Heerenveen znovu neuspěl, s Vitesse totiž přišel o body v samém závěru

Fotbalisté Heerenveenu se v posledních týdnech trápí a nyní to chtěli změnit proti ambicióznímu Vitesse, ovšem ani přes získané vedení v závěru prvního poločasu náskok neudrželi a svému protivníkovi nakonec podlehli po výsledku 1:2. Momentálně tak prohráli potřetí za sebou a v tabulce jsou až dvanáctí se třinácti body. SBV naopak patří patnáctá příčka s devatenácti body, jejich pozdní vítězství zařídil ve druhé nastavené minutě Loïs Openda.

Teprve jednadvacetiletý belgický útočník se stal jasným hrdinou tohoto sobotního utkání, neboť se také postaral o vyrovnávací trefu. SC však vzhledem k okolnostem předvedlo velmi sympatický výkon, jelikož od 10. minuty se muselo obejít bez vyloučeného Ibrahima Dreševićče a i přesto drželo se svým rivalem krok. Čtyřiadvacetiletý kosovský reprezentant byl vyloučen velmi brzy za zmaření vyložené brankové příležitosti.

Po zpětné přihrávce mu totiž utekl míč do kopačky a pak stáhl k zemi unikajícího Opendu, rozhodčí Van den Kerkhof mu proto bez milosti ukázal přímou červenou kartu. Početní výhoda hostujícího klubu však nebyla na trávníku příliš znát, naopak v samém závěru první půle poslal SC do překvapivého vedení Milan van Ewijk. Ten po rychlém brejku dva na dva využil fenomenálního úniku Kongola a zblízka chytře překonal vyběhnutého brankáře Schuberta.

Vitesse ale po změně stran přidalo a vyrovnání se dočkalo v 55. minutě. Již zmiňovaný Openda převzal přesně načasovanou přihrávku před branku od střídajícího Von Moose a zblízka chladnokrevně usměrnil míč do pravého spodního rohu. Vitesse se pak snažilo dobývat defenzívu protivníka a nakonec převrhlo misky vah na svou stranu v samém závěru, jelikož právě Openda obdržel nádherný centr z pravého křídla od Dasy a hlavou s pomocí břevna překonal zoufale se dívajícího gólmana Mouse.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele