play off o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
19.05.2022 18:45 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Heerenveen otočil vývoj s AZ a je blíže k postupu do závěrečné fáze

Heerenveen v úvodním duelu play-off o předkolo Konferenční ligy přivítal Alkmaar a duel se pro něj vyvíjel jako na houpačce. Nejprve vedl o jednu branku, jenomže o pár minut později z nenadání prohrával. V samém závěru však dokázal hned dvakrát skórovat a nakonec zvítězil 3:2, díky čemuž si vytvořil nadějnou pozici do odvety. Utkání dlouho probíhalo v opatrném duchu, všechny góly byly k vidění až od 58. minuty.

Oba celky dlouho hrály na jistotu a téměř hodinu hry nebyla k vidění jediná gólová příležitost, teprve poté se domácí z ničeho nic dostali do vedení. Prudký přízemní centr z levé strany dokázal brankář Vindahl Jensen odvrátit jen k dobíhajícímu Sydneymu van Hooijdonkovi, který z první usměrnil míč přímo do protějšího dolního rohu. Hosté po inkasované brance zákonitě ožili a ani ne o šedesát sekund později srovnali stav.

Håkon Evjen si po přihrávce od Midtsjøa navedl balón blíže do středu hrací plochy a z dobrých pětadvaceti metrů se trefil k pravé konstrukci. Neuběhlo ani dalších šest minut a AZ dokonce vedlo zásluhou Vangelise Pavlidise. Třiadvacetiletý řecký útočník se po centru z levého křídla a následné hlavičce zjevil před hranicí brankového území a po elegantním zpracování na prsa propálil zcela osamocen bezmocného gólmana Muldera.

V následujícím průběhu se zdálo, že svěřenci trenéra Pascala Jansena si s přehledem dokráčejí pro vítězství, ale na konci zápasu naprosto selhali. V poslední minutě základní hrací doby dokázal srovnat Amin Sarr, jenž po akci středem hřiště a finální nahrávce Al Hajje zavěsil do vzdálenější šibenice kolem naprosto bezmocného Vindahla Jensena.

Heerenveen ale ještě neřekl poslední slovo a v páté nastavené minutě převrhl misky vah na svou stranu. Sedmadvacetiletý chorvatský záložník Tibor Halilović se v pravém rohu pokutového území odhodlal k nekompromisní ráně a ta zapadla k levé konstrukci, domácí strážce opět neměl vůbec žádnou šanci reagovat.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele