základní část, 3. kolo
29.08.2021 16:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Heerenveen se dostal do vedení, Alkmaar přesto slavil vítězství

Alkmaar si připsal své první vítězství v nové sezóně Eredivisie. Na stadionu Abeho Lenstry porazil Heerenveen o dvě branky. Vangelis Pavlidis a Aslak Fonn Witry vstřelili svůj první gól v dresu AZ, Dani de Wit pak definitivně rozhodl zápas těsně před koncem. Domácí přitom vstoupili do utkání moc dobře, jenže trefa Henka Veermana byla od té chvíle tou jedinou.

AZ nastoupilo ve Frísku se stejnou základní sestavou jako o tři dny dříve proti Celticu v evropských pohárech. Už ve 2. minutě měl úvodní gól na kopačce Pavlidis. Řecký útočník zareagoval pohotově na zpětnou přihrávku, řítil se na brankáře Muldera, ale nakonec jeho střela změnu skóre neznamenala.

Domácí se naopak ujali vedení v 11. minutě. AZ nedokázalo dobře odklidit balón do bezpečí, načež tak mohl H. Veerman snadno hlavičkovat z bezprostřední blízkosti. AZ každopádně odpovědělo velmi rychle. O tři minuty později skóroval Pavlidis, byl totiž ve správný čas na správné místě, propracoval se k odraženému míči po rohovém kopu a zacílil ho na vzdálenější tyč.

Hosté nadále působili aktivněji a pravidelně se dostávali před gólmana Muldera. Midtsjö vystřelil z dálky do jeho rukou, pak Pavlidis vrátil míč de Witovi, muž s desítkou na zádech pálil křižně, ovšem Mulder dokázal s maximálním nasazením vyrazit merunu pryč.

I po přestávce AZ udrželo svou laťku na vysoké úrovni. Ve 48. minutě vyslal míč dopředu Koopmeiners, de Wit se protlačil na vzdálenější tyčku, a balón po jeho zakončení minul bránu jen o kousek. V 50. minutě se skóre již přece měnilo. Pavlidis se dostal s merunou do nadějné pozice, udržoval si přehled, následně přihrál Witrymu, který s citem zakroutil střelu do levého horního rohu. Následně v rozmezí pěti minut dvakrát nebezpečně vypálil Karlsson. V 53. minutě vrátil míč švédskému útočníkovi Sugawara, Karlssonův pokus však skončil mimo branku. V 58. minutě zahrozil Karlsson opětovně, nicméně opětovně nemířil přesně.

Krátce nato se činil hostující gólman Verhulst, likvidoval totiž šanci H. Veermana, a pak sebral balón z nohou hrozícího Nygrena. Gudmundsson mohl patnáct minut před koncem definitivně zlomit odpor Heerenveenu, jenže jeho zakončení z hranice vápna nebylo přesné, a tak se o tento počin postaral až de Wit v 88. minutě, to když Reijnders unikl od levé postranní čáry, postupoval dopředu a pak pobídl snadno svého skórujícího spoluhráče.

Autor: Patrik Sandev / az.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vím , že bookmakeři umí, ale taky UMÍ. Co má znamenat tohle , nechápu 3,44-3,42-2,01. To ještě není vše. Hcs Alkmaar-1,5 kurz 3,46. Jeho výhra přesně o jeden gol 3,76 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele