základní část, 24. kolo
27.02.2022 12:15 CET
4 : 1
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse navázalo na pohárový úspěch a v Eredivisii vyhrálo pp více než měsíci

Hráči Vitesse se po měsíční krizi vracejí do dobré formy, nyní po neatraktivním prvním poločase otočili vývoj s nováčkem z Nijmegenu a díky vynikající produktivitě se nakonec radují z vysoké výhry v poměru 4:1. SBV získalo v předchozích čtyřech zápasech Eredivisie jediný bod, ovšem ve čtvrtek zvládlo odvetu play-off o osmifinále Konferenční ligy s Rapidem (2:0) a dobré rozpoložení potvrdilo i proti NEC.

V tabulce nejvyšší nizozemské soutěže zůstává na šestém místě se čtyřiceti body, za pátým Twente stále zaostává o bodů pět. Hosté naopak utrpěli teprve svou druhou porážku z předchozích osmi případů a s jednatřiceti body jim patří deváté místo. Úvodní dějství nenabídlo prakticky nic zajímavého, oba celky působily unavenějším dojmem a k vidění byly jen dva nepříliš nebezpečné střelecké pokusy mezi tři tyče.

Domácí sice měli jasnou územní převahu a míč drželi téměř ze sedmdesáti procent, ovšem i přesto inkasovali ve 49. minutě jako první. Po sraženém centru z pravé strany přistál odražený balón na kopačce Mikkela Duelunda, jenž si ho navedl do lepší střelecké pozice a z levé strany ho po zemi usměrnil přímo do vzdálenějšího dolního rohu domácí branky. Celek z Arnhemu se však rozhodně nevzdal a ani ne o pět minut později srovnal krok.

Po rohovém kopu Dasy z pravé strany se zjevil ve středu šestnáctky soupeře osamocený Danilho Doekhi a svou hlavičku umístil přímo k levé tyči. Za další dvě minuty otočil vývoj tohoto nedělního utkání Dominik Oroz. Ten využil dalšího parádního rohu Dasy, centr však tentokráte přilétl z opačné strany a teprve jednadvacetiletý obránce s rakousko-chorvatskými kořeny hlavičkoval zády k brance k protější konstrukci.

Vitesse se od tohoto okamžiku spíše soustředilo na pozorný defenzivní výkon a čekalo, co soupeř vymyslí. Pojistku přidalo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, jelikož aktivní Oroz vytáhl na hranici brankového území netradiční akrobatické zakončení a svými nůžkami přeloboval zaskočeného gólmana Branderhorsta - 3:1. Svěřenci trenéra Thomase Letsche uzavřeli gólový účet v páté minutě nastavení, po zpětné nahrávce z pravé strany totiž dorazil míč do poloprázdné branky střídající Thomas Buitink.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele