základní část, 10. kolo
24.10.2021 14:30 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse na výhru nad Tottenhamem nenavázalo, doma padlo s Go Ahead Eagles

Vitesse na svůj slavný skalp v Konferenční lize proti Tottenhamu nenavázalo. V Eredivisie totiž po obrátce ztratilo svůj těsný náskok, s Go Ahead Eagles inkasovalo dvakrát a poněkud překvapivě se svým soupeřem padlo. Hosté naopak jasně ukázali, že jejich minulá výhra nad Heraclesem se neurodila vlivem náhodných okolností a urvali vítězství i v tomto případě.

Přitom utkání se pro domácí začalo vyvíjet od začátku velmi dobře. Už po zhruba třiceti pěti sekundách zahrál ve vlastní šestnáctce rukou bránící Idzes, rozhodčí Higler si jeho přestupek přezkoumal na videu a nařídil pokutový kop ve prospěch arnhemského výběru. K němu se jakožto exekutor postavil Openda, který velmi účelně zamířil do protipohybu gólmana Hahna.

Celek z Deventeru si svou největší možnost druhé půle vytvořil ve 27. minutě. Oratmangoen svým jemným obloučkem uvolnil umně Cardonu, jenomže ten se dostal do možná až přílišné blízkosti brankáře Schuberta, a tak ho nepřekonal. Ve 48. minutě mohlo naopak skórovat zase Vitesse, dobře zakončoval Darfalou, avšak ke své smůle orazítkoval pouze vzdálenější tyčku.

Tohle neproměnění příležitosti nakonec Kowet ztrestali hned dvěma góly. Nejprve Bero ve středu pole ztratil míč, pár okamžiků na to Brouwers uvolnil Iňiga Córdobu, jenž sám před Schubertem v koncovce nezaváhal. Rozuzlení tohoto klání pak přišlo na řadu v jeho závěru, Schubert totiž ve vápně fauloval evidentně Kuiperse a nařízenou penaltu proměnil Brouwers.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele