základní část, 7. kolo
25.09.2021 18:45 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Radost hráčů Vitesse Arnhem (© AFP)

Vitesse nenaplnilo papírové předpoklady a s Fortunou jen remizovalo

Vitesse nenavázalo na minulou výhru v Groningenu (1:0) a nyní opět potvrdilo, že na začátku letošního ročníku předvádí nevyrovnané výkony. S podceňovanou Fortunou totiž pouze remizovalo v poměru 1:1, na konto si připsalo svůj vůbec první nerozhodný výsledek a v tabulce se nachází na devátém místě s deseti body. Celek ze Sittardu naopak přerušil šňůru tří proher v řadě, i přesto je v Eredivisii až šestnáctý s pouhými pěti body na kontě.

Hosté se dostali do vedení hned z první vážnější akce zápasu už po necelých dvou minutách hry, kdy se k rohovému kopu z levé strany postavil Mats Seuntjens a balón naprosto fantasticky zakroutil přímo ke vzdálenější tyči, překvapený brankář Schubert se natahoval marně. Stejný hráč dokázal podruhé v tomto utkání rozvlnit síť po necelých osmi odehraných minutách, ale jeho trefa tentokráte neplatila kvůli ani ne půlmetrovému ofsajdu.

Favorizovaní domácí od této chvíle přeci jen přidali a v závěrečné čtvrthodině si vytvořili dvě nadějné možnosti. Nejprve si po chytrém pasu Huismana z pravé strany nabíhal ke vzdálenější konstrukci pozdější hrdina Nikolai Baden Frederiksen, ale tentokráte před prázdnou brankou na míč těsně nedosáhl. O pár minut později hlavičkoval po přímém volném kopu aktivní Huisman, jenomže na vynikajícího brankáře Van Osche si nepřišel.

SBV vstoupilo do druhého dějství s velkou aktivitou a kýženého vyrovnání se dočkalo ve 49. minutě. Z levé strany odcentroval do šestnáctky soupeře Bazoer, volný Frederiksen prodlužoval balón hlavou za sebe a ze čtrnácti metrů ho nakonec usměrnil do zadního spodního růžku. Vitesse pak marně dobývalo pozornou defenzivu protivníka a až do samotného konce se neprosadilo, jedinou větší možnost si vypracovalo v 84. minutě díky nepřesné hlavičce Doekhiho.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurz na dvoječku je téměř přesný pruměr ke kurzu na jedničku, který je vypsán dá se povědět korektně. I takové nástroje používají sázkovky. Nelíbí se mě tento zápas. 1,63-4,08-4,89.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele