základní část, 14. kolo
28.11.2021 20:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Alkmaar nevyhrál v lize ani napotřetí, tentokráte remizoval bez branek s Vitesse

Alkmaar nadále pokračuje v trápení ligovou scénou, po čtvrteční remíze na půdě Jablonce (1:1) nyní nedokázal najít recept na konkurenční Vitesse a z Arnhemu si nakonec odváží pouze bod za nerozhodný výsledek 0:0. Svěřenci trenéra Pascala Jansena nevyhráli na ligové scéně již potřetí za sebou a v tabulce se proto stále nacházejí až na dvanáctém místě se sedmnácti body. SBV doposud získalo o šest bodů více a je šesté.

Úvodní dvacetiminutovka nedělní dohrávky 14. kola nic zásadního nepřinesla, poté z ničeho nic zahrozil hostující klub. Po přímém volném kopu z pravé strany se dostal ke střele z bezprostřední blízkosti Dani de Wit, nicméně ta mu vůbec nesedla a balón letěl příliš vysoko. Vzápětí se na druhé straně ozvalo také SBV, jelikož se ke standardní situaci z necelých třiceti metrů postavil Wittek a jeho ránu směřující pod břevno odvrátil nad svou branku gólman Schubert.

V samém závěru úvodního dějství dokázal bez potíží rozvlnit sít řecký kanonýr Pavlidis, jenž po hodně špatném výkopu Schuberta neměl problém trefit zcela prázdnou branku, ovšem při odkopu domácího strážce byl smolně zasažen do ruky a jeho gól proto neplatil. Mírně favorizované AZ se si vytvořilo další slibnou příležitost osm minut po změně stran, ale střela kapitána Wijndala z mírného úhlu byla na poslední chvíli sražena do zázemí.

Domácí mohli z ničeho nic přidat rozdílovou trefu zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem, avšak kroucená dělovka Oroze z osmnácti metrů minula levou šibenici zhruba o půl metru. V poslední minutě základní hrací doby vysunul Karlsson svou kolmicí rozběhnutého Aboukhlala a toho na poslední chvíli odzbrojil vyběhnuvší Schubert, mezi tři tyče se následně nevešel ani volej z pravé strany.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele