základní část, 9. kolo
17.10.2021 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Vitesse (© AFP)

V bitvě o Gelderland plály emoce: Vitesse skolilo Nijmegen po kontroverzní brance

Vitesse zvládlo gelderlandské derby lépe. Nutno ovšem připomenout, že v něm nebylo natolik lepším týmem a že proti svému lokálnímu rivalovi z Nijmegenu dospělo k jediné vstřelené brance poměrně kontroverzním způsobem. Lépe řečeno hned několik indicií nasvědčovalo spíše tomu rozhodnutí, že přesný zásah Nikolaie Badena Frederiksena zřejmě neměl platit.

Hosté rozhodli o svém vítězství již po šestnácti minutách hry. A domácí možná cítili křivdu opravdu oprávněně. Hned ke dvěma možným přestupkům totiž došlo před trefou Frederiksena, jemuž asistoval Darfalou. Ten nejenže krátce před svou klíčovou nahrávkou zahrál rukou, byť nevědomky, zároveň se pár vteřin na to ocitl s míčem pravděpodobně až za brankovou čárou, když podstupoval souboj s bránícím Barretem, jenž v tu chvíli evidentně přestal hrát. Suma sumárum však ani VAR do celé situace prostě nezasáhl.

A jako by tenhle moment citelně zasáhl do sebevědomí nováčka Eredivisie. Je ale pravda, že Vitesse působilo v obraně kompaktním a sehraným dojmem a svého soupeře do vyloženějších příležitostí moc nepouštělo. Ve 38. minutě hrozil z přímého kopu Schöne, hostujícího brankáře Schuberta ovšem nepřelstil. V 50. minutě se neprosadil ani jeho spoluhráč Okita, který následně v 61. minutě nedotáhl svou kličku do zdárného konce, v 76. minutě likvidoval hlavičku Ivána Márqueze bravurně Schubert. Arnhemský výběr zkrátka přežil některé kritické chvíle a uhájil těsný náskok až do samého závěru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele