základní část, 34. kolo
15.05.2022 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Fortuna zvítězila v Nijmegenu a zachránila se tak v nejvyšší soutěži

Celek ze Sittardu potřeboval v závěrečném kole v Nijmegenu zvítězit, aby se nemusel ohlížet na výsledky ostatních utkání a to se mu nakonec povedlo. Konkurenční NEC přehrál nejtěsnějším poměrem 1:0 a s pětatřiceti body na kontě obsadil konečné patnácté místo o bod před šestnáctou barážovou pozicí Heraclesu. Pro NEC taktéž sezóna končí, protože se do play-off o předkolo Konferenční ligy nedostalo a skončilo jedenácté s osmatřiceti body.

Hostům by k záchraně nestačila ani remíza, neboť by s třiatřiceti body obsadili přímo sestupové sedmnácté místo. Do tohoto utkání vstoupili s velkým odhodláním a již po necelé čtvrthodině hry vsítili vítěznou branku. Po akci na levé straně přihrával pod sebe geniální patičkou Gladon a nabíhající Zian Flemming zamířil po zemi z patnácti metrů přímo do bližšího spodního růžku kolem bezmocného brankáře Branderhorsta.

Svěřenci trenéra Rogera Meijera od tohoto okamžiku přeci jen zabrali a srovnat stav mohli přesně v polovině úvodního dějství. Jonathan Okita obdržel balón do pokutového oblouku a razantně vypálil, nicméně jeho dělovku směřující k pravé konstrukci brilantně vyškrábl na rohový kop gólman Van Osch. Fortuna v následujícím průběhu pozorně bránila a soupeře k ničemu nepouštěla, sama naopak čekala na rychlé protiútoky.

Svůj náskok mohla navýšit po necelé hodině hry, jenomže aktivní Flemming zamířil po krátkém sólu těsně vedle protější tyče. Závěrečná půlhodina patřila domácímu týmu, který se snažil za každou cenu vyrovnat, ale nejprve se blýskl hostující strážce proti střele střídajícího Bronkhorsta, pak z bezprostřední blízkosti trestuhodně pálil příliš vysoko Okita a v nastaveném čase uchránil svůj tým od pohromy hrdina Flemming, jenž na brankové čáře fantasticky odvrátil do bezpečí projektil Tavsana z dvaceti metrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele