základní část, 14. kolo
26.11.2021 20:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Cambuur zvládl divoký nováčkovský duel s Nijmegenem a poskočil na famózní čtvrté místo

Cambuur opět prokázal vynikající formu a tentokráte zvítězil v nejvyšší nizozemské soutěži již potřetí za sebou, když v nováčkovském souboji přehrál Nijmegen 3:2. V zápase nejprve vedl 1:0 a vzápětí prohrával 1:2, ovšem druhý poločas mu vyšel na jedničku a tabulkou se tak prozatím posunul na fantastickou čtvrtou příčku se čtyřiadvaceti body. NEC je po neúspěchu v předehrávce 14. kola stálé osmé s devatenácti body.

Domácí výběr nevyhrál v nejvyšší nizozemské soutěži potřetí v řadě a navíc přišel o svou úctyhodnou sérii čtyř střetnutí bez porážky. SC začalo přeci jen o něco aktivněji a krátce po čtvrthodině hry se dostalo do překvapivého vedení z první větší možnosti tohoto pátečního utkání. Po centru z pravé strany vracel míč před branku Doodeman a našel skvěle postaveného Jamieho Jacobse, jenž okamžitě z první rozvlnil síť razantní přízemní střelou.

Svěřenci trenéra Rogiera Meijera se však v žádném případě nehodlali vzdát a krátce po odehrané půlhodině srovnali stav. Díky skvěle zahranému ropovému kopu z levé strany v podání Schöneho se před hranicí brankového území propracoval k hlavičce Édgar Barreto a povedeným obloučkem se trefil přímo k protější konstrukci. Neuběhlo ani dalších pěr minut a Nijmegen dokonce otočil nepříznivý vývoj.

Po dlouhém pasu z poloviny NEC nedokázal odkopnout balón do bezpečí Mac-Intosch a jen ho předložil pro Aliho Akmana, který ho uklidil po zemi do prázdné branky kolem zaskočeného gólmana Stevense. Hosté se vrátili zpět do hry o vítězství sedm minut po změně stran, jelikož přímý volný kop Mauluna vyrazil brankář Branderhorst a dorážející lotyšský útočník Roberts Uldrikis již poté měl snadnou úlohu.

Rozhodující okamžik se zrodil v 66. minutě, kdy o dalším nečekaném úspěchu Cambuuru rozhodl Alex Bangura. Teprve dvaadvacetiletý obránce se dostal k dorážce po bombě z necelých pětadvaceti metrů a vzápětí ze sedmi metrů zavěsil do bližší šibenice. Ve zbývajícím průběhu se už nic zásadního nepřihodilo a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, youtube.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele