základní část, 25. kolo
06.03.2022 16:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Alkmaar se v Nijmegenu vzchopil po pohárovém neúspěchu

AZ navázalo na fenomenální sérii v Eredivisii a nyní po výhře 3:1 na půdě Nijmegenu bodovalo naplno již pojedenácté z předchozích dvanácti utkání, jeho porážka v semifinále národního poháru s Ajaxem (0:2) nebyla na trávníku vůbec znát. Svěřenci trenéra Pascala Jansena se tak skvěle naladili na čtvrteční utkání osmifinále Konferenční ligy s norským Bodø/Glimt a s jednapadesáti body si upevnili čtvrté místo tabulky.

Za vedoucím Ajaxem stále zaostávají o devět bodů a za druhým PSV o bodů sedm, ovšem manko na třetí Feyenoord se snížilo na nicotný jeden bod. NEC naopak nedokázalo odčinit týden starou vysokou prohru v Arnhemu s místním Vitesse (1:4) a v nizozemské nejvyšší soutěži je deváté se ziskem jednatřiceti bodů. Mírný favorit vstoupil do tohoto nedělního duelu výtečně a už po necelých osmi odehraných minutách vedl.

Autorem gólu se stal třiadvacetiletý švédský forvard Jesper Karlsson, jenž po dlouhém přenesení hry Witryho z levého křídla ukázkově zpracoval míč na prsa a poté nekompromisně propálil bezmocného brankáře Branderhorsta. Outsider tohoto zápasu to v žádném případě nezabalili a těsně před přestávkou vyrovnal. Po rohovém kopu Schöneho z pravé strany si seběhl na hranici brankového území Rodrigo Guth a prudkou hlavičkou zavěsil pod břevno.

Hosté po změně stran hledali mezírky v defenzívě protivníka a téměř neustále se nacházeli na útočné polovině. Krátce po hodině hry chtěl podruhé skórovat Karlsson, avšak jeho ránu směřující pod horní tyčku brilantně vytáhl do zámezí Branderhorst. Stejný hráč přeci jen vrátil AZ vedení v 70. minutě.

Tentokráte si po zpětném přistrčení Sowaha navedl balón blíže do středu hrací plochy a nezištný přízemní pokus z dvaadvaceti metrů usměrnil přímo do bližšího spodního růžku kolem dívajícího se domácího brankáře. O osudu zápasu bylo definitivně rozhodnuto za dalších šest minut, jelikož se teprve dvaadvacetiletý norský záložník Håkon Evjen po rychlém brejku a ráně Aboukhlala dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti a zcela osamocen nezaváhal.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele