základní část, 29. kolo
08.04.2022 20:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Go Ahead rozdrtilo Willem a téměř definitivně si zajistilo záchranu

Páteční předehrávka 29. kola Eredivisie slibovala vyrovnanou bitvu o udržení prvoligové licence, ovšem domácí Go Ahead předvedlo úžasnou produktivitu a Willem hladce porazilo po výsledku 4:0. Díky třetímu vítězství v řadě se vyhouplo na devátou pozici se šestatřiceti body a na 99% procent má jistou příslušnost mezi elitou pro nadcházející ročník, navíc ještě může zabojovat o dodatečné play-off o evropské poháry.

Nováček z Deventeru totiž zaostává za osmým Groningenem jen vinou horšího skóre a zbývající průběh tak může pro něj být nesmírně zajímavý. Naopak výběr z Tilburgu se dostává do hodně špatné situace, jelikož je stále patnáctý s třiadvaceti body a po dohrávkách konkurenční Sparty s Fortunou se dá očekávat, že se propadne do sestupového pásma. Tento duel začal přeci jen opatrněji, první větší možnost si vytvořili hosté.

Krátce po deseti odehraných minutách totiž vypálil z hranice pokutového území Hornkamp a pozorný brankář Noppert měl co dělat, aby jeho pumelici odvrátil na rohový kop. Domácí z ničeho nic udeřili ve 26. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany a perfektním zákroku gólmana Wellenreuthera vznikl v předbrankovém prostoru obrovský zmatek, kde nakonec důrazný švédský útočník Isac Lidberg napotřetí rozvlnil síť tvrdou střelou zblízka.

Go Ahead od tohoto okamžiku pochopitelně ožilo a dvoubrankový náskok si vytvořilo za dalších devět minut. Nejlepší klubový kanonýr Iňigo Córdoba se po odvráceném rohu z levé strany opřel do balónu z voleje a jeho skákavý pokus zapadl ke vzdálenější tyči kolem plachtícího Wellenreuthera. Svěřenci kouče Keese van Wonderena si po změně stran hlídali dostatečný náskok a soupeře téměř k ničemu nepouštěli.

Willem si vytvořil svou největší možnost krátce po hodině hry, kdy Noppert brilantně jednoruč zlikvidoval hlavičku z bezprostřední blízkosti v podání Heerkense. Domácí definitivně rozhodli o svém úspěchu dvěma brankami v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve se prosadil Ogechika Heil, jenž svůj přízemní pokus z patnácti metrů usměrnil do protějšího dolního růžku, v 81. minutě uzavřel gólový účet Marc Cardona dorážkou z pouhého metru po dalším rohovém kopu.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, livesport.cz, espn.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele