základní část, 1. kolo
13.08.2021 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Heerenveen brzy skóroval a nakonec udolal houževnaté Go Ahead 1:0

Go Ahead úplně nezvládlo svůj návrat do nejvyšší nizozemské soutěže po dlouhých čtyřech letech a v úvodním utkání nového ročníku Eredivisie podlehlo silnému Heerenveenu nejtěsnějším poměrem 0:1. Jediný gól páteční předehrávky se zrodil už po necelých sedmi odehraných minutách. Domácí celek sice držel se svým rivalem krok a téměř ve všech ohledech se mu snažil vyrovnat, ale v ofenzívě se neprosadil.

Hosté vstoupili do tohoto střetnutí aktivněji a hned ze své první vážnější akce se dostali do klíčového vedení. Po hezké akci na pravé straně převzal míč Joey Veerman a předložil ho pro Tibora Haliloviče, který po hezké kličce napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů. Jeho razantní pokus nešťastně tečoval jeden z bránících hráčů a míč zapadl přímo do pravého horní růžku kolem naprosto překvapeného brankáře Hahna.

Neuběhly ani další tři minuty a nováček soutěže mohl bleskově vyrovnat, nicméně Lucassen zblízka na gólmana Muldera nevyzrál a trefil pouze jeho nohy. Heerenveen se po tomto varování otřepal a ještě do poločasu hodlal své vedení několikrát navýšit, jenomže Henk Veerman nejprve pálil z obrovské vzdálenosti nad břevno, poté se vytáhl Hahn proti střelám van der Heideho s Dreševičem a pak aktivní van der Heide minul branku o několik decimetrů.

Klub z Deventeru mohl vyrovnat v nastavení úvodního dějství, ale proti hlavičce Berdena parádně zasáhl připravený Mulder. Krátce po změně stran chtěl přidat svůj druhý gól v zápase chorvatský záložník Halilovič, ovšem Hahn na jeho dělovku dobře viděl a zkrotil ji ve svých rukavicích.

Svěřenci trenéra Keese van Wonderena přidali v závěrečné čtvrthodině, avšak když ránu střídajícího Botose bravurně zlikvidoval Mulder, Cardona orazítkoval jen břevno a Mulenga v nastavení mířil o kousek vedle, tak se výsledek již nezměnil. Go Ahead příště zavítá do Rotterdamu a pokusí se zaskočit Feyenoord, SC se utká s Waalwijkem.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com, ga-eagles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele