základní část, 31. kolo
01.05.2022 14:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Vitesse konečně zabralo a po výhře v Deventeru si definitivně zajistilo play-off o Konferenční ligu

Celek z Arnhemu dokázal zvítězit z předchozích šesti utkání v Eredivisii jen nad Cambuurem, ovšem nyní zastavil rozjetého nováčka Go Ahead a díky dvěma trefám Loïse Opendy zvítězil po výsledku 2:1. V tabulce se proto udržel na šestém místě se sedmačtyřiceti body a s jistotu si zahraje dodatečné play-off o KL, protože před osmým Groningenem si vytvořil nedostižný jedenáctibodový odstup.

Domácí výběr prohrál podruhé za sebou, i tak si ale s předstihem zajistil udržení prvoligové licence, neboť před šestnáctou barážovou příčkou Zwolle má dostatečný desetibodový náskok. Mírný favorit tohoto nedělního utkání se mohl dostat do vedení již po deseti odehraných minutách, když nejlepší muž na trávníku Openda dokonce obešel brankáře Nopperta, avšak poté trestuhodně orazítkoval jen bližší konstrukci.

Teprve dvaadvacetiletý belgický útočník přeci jen otevřel gólový účet za další tři minuty. V tuto chvíli totiž obdržel parádní centr z poloviny hřiště od Domgjoniho a svým geniálním obloučkem z první rozvlnil síť. Domácí to však v žádném případě nezabalili a deset minut před přestávkou srovnali stav. Isac Lidberg využil vynikajícího pasu od Kuiperse a po krátkém sólu na levé straně překonal gólmana Schuberta razantním přízemním projektilem.

Hosté po změně stran přidali a po necelé hodině hry si mohli vzít zpět ztracený náskok, nicméně proti prudké hlavičce Grbiče parádně zasáhl Noppert. Rozhodující okamžik nastal v 69. minutě. Vítězství Vitesse zajistil svým druhým gólem Openda, neboť po pasu Bazoera překonal Nopperta přesnou hlavičkou z hranice brankového území. Stejný hráč chtěl dokonce zkompletovat svůj hattrick necelých deset minut před závěrečným hvizdem, jenže v obrovské příležitosti si tentokráte na strážce Go Ahead nepřišel.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele