základní část, 17. kolo
19.12.2021 14:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Nijmegenu se v Deventeru dařilo, díky povedené první půli zvítězil 2:0

Nováčkovský souboj mezi Go Ahead a Nijmegen nakonec vyzněl ve prospěch hostujícího celku, který díky dvěma trefám v úvodním poločase zvítězil po výsledku 2:0 a přerušil tak svou sérii pěti ligových utkání bez vítězství, v tabulce se posunul na desáté místo s dvaadvaceti body právě o bod před svého nedělního konkurenta, kterému patří jedenáctá pozice. Výběr z Deventeru upadá do mírně krize, neboť v Eredivisii nevyhrál potřetí za sebou.

Vstup do utkání byl z obou stran velice opatrný, ve 29. minutě se však z ničeho nic dostali do vedení svěřenci trenéra Rogiera Meijera. Elayis Tavşan si totiž po odvráceném rohovém kopu elegantně zpracoval balón na prsa a naprosto famózní ranou z dvaceti metrů zavěsil do bližší šibenice, brankář Hahn byl i přes vystižení směru naprosto bez šance na úspěšný zákrok. NEC dokázalo pojistit svůj náskok necelých deset minut před přestávkou.

Po přímém volném kopu Schöneho si ve vlastní šestnáctce nedovoleně počínal Brouwers, jenž evidentně zatáhl za dres Odenthala a rozhodčí Blank bez váhání ukázal na penaltový puntík. Nabídnutou možností nepohrdl Jordy Bruijn, jelikož bez větších potíží poslal Hahna na opačnou stranu a míč usměrnil k pravé konstrukci.

Neuběhly ani další dvě minuty a Nijmegen dokonce mohl vést o tři branky. Definitivní pojistku chtěl přidat právě Bruijn, ale z patnácti metrů orazítkoval levou tyč. Go Ahead po změně stran zabralo a snažilo se něco udělat s nepříznivým vývojem. Nejprve se zjevil ve stoprocentní šanci Botos, když obdržel přihrávku z levé strany do volného prostoru, avšak svou dělovkou ze sedmi metrů mířil trestuhodně příliš vysoko.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nebezpečně hlavičkoval Heil a pozorný Branderhorst vytěsnil míč nad břevno. V 83. minutě vystřelil z hranice šestnáctky Brouwers a levou tyč minul o pár decimetrů, a když za další tři minuty neměl potřebné štěstí ani Nauber, který hlavičkoval pouze do levé konstrukce, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele