základní část, 11. kolo
31.10.2021 20:00 CET
4 : 3
(0:2)

Reportáž

Go Ahead předvedlo málo vídaný obrat a Fortunu nakonec zdolalo 4:3

Nováček z Deventeru znovu ukázal obrovskou bojovnost, a přesto, že se utkání s Fortunou pro něj vůbec nevyvíjelo dobře, tak nakonec dokráčel k vítězství v divokém poměru 4:3. Hosté během nedělní dohrávky 11. kola vedli hned dvakrát o dvě trefy, jenže závěr zápasu jim nevyšel a domů tak odjíždějí s prázdnou. V tabulce se proto nacházejí až na šestnácté příčce s devíti body na kontě, Go Ahead naopak patří solidní osmá pozice se šestnácti body.

Tápající klub ze Sittardu přitom vstoupil do zápasu naprosto fantasticky a během osmnácti minut vedl už o dvě branky. Nejprve ho poslal do vedení Mats Seuntjens, jenž v 11. minutě přebral přesně načasovanou kolmici od Flemminga a z deseti metrů z mírného úhlu propálil brankáře Hahna. Neuběhlo ani dalších sedm minut a svěřenci trenéra Sjorse Ulteeho dokonce navýšili svůj náskok, když se prosadil Ben Rienstra.

Zkušený jednatřicetiletý obránce nezištně vystřelil z hranice pokutového území a svůj přízemní pokus usměrnil přímo do levého spodního růžku kolem marně se natahujícího Hahna. Go Ahead mohlo snížit po necelé odehrané půlhodině, ale Botos svou hlavičkou pouze orazítkoval břevno. Ve zbytku prvního poločasu se již nic dalšího nepřihodilo, domácí se vrátili do hry o vítězství osm minut po změně stran.

Snížit dokázal Luuk Brouwers, který nejprve hlavičkoval nad sebe, pak využil špatné komunikace Pinta s brankářem Van Oschem a zblízka akrobaticky rozvlnil síť. Fortuna však okamžitě odpověděla, ani ne za dvě minuty jí vrátil dvoubrankové vedení Tesfaldet Tekie. Švédský záložník se po odvráceném rohovém kopu opřel do balónu z více jak třiceti metrů a svou úchvatnou dělovkou zavěsil přímo pod břevno.

Eagles se ale nevzdali a krátce po odehrané hodině opět snížili na rozdíl jediného gólu. Přesnou mušku měl Marc Cardona, neboť si naskočil na nadýchaný pas v podání Oratmangoena a svou prudkou hlavičkou i přes zákrok Van Osche dopravil míč do prostoru tří tyčí. Šestadvacetiletý španělský forvard se prosadil podruhé zhruba deset minut před závěrečným hvizdem, neboť se po rohovém kopu nejlépe zorientoval v před brankovém prostoru a pohotovou střelou na hranici ofsajdu se trefil přímo k protější tyči.

Když už se zdálo, že utkání skončí celkem spravedlivou remízou, tak Go Ahead přiřkl všechny tři body Joris Kramer. Po rohovém kopu Rommense si udělal dostatek prostoru k hlavičce z osmi metrů a zamířil přesně do bližšího spodního rohu. Fortuna ještě mohla vyrovnat v nastaveném čase taktéž po rohovém, jenže hlavičkující Tekie jen olízl horní okraj brankové konstrukce.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele