základní část, 22. kolo
13.02.2022 12:15 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Žádný problém pro rozjetý Alkmaar, venku hladce skolil Go Ahead Eagles

Alkmaar je v současných dobách opravdu dost těžko zastavitelný. Poté, co před týdnem na půdě PSV urval hodně cenné vítězství, postoupil následně také hladce do semifinále KNVB Beker, přičemž v dalším ligovém kole velmi lehce udolal rovněž Go Ahead Eagles. Hodnotit negativně může snad jen úvodní pasáže zápasu, jinak ho měl sumárně pod vlastní kontrolou.

Hosté nevstoupili do utkání vyloženě nejlépe, směrem dopředu byl přece o něco aktivnější jejich soupeř, který se vlastně zaslouženě ujal vedení. Přihrávku zprava od Martiny stoper Martins Indi jaksi nedobře odvracel, míč tak najednou propadl za hranici šestnáctky, odkud napřáhl levačkou Brouwers, a gólman Vindahl se po jeho tvrdém zakončení marně natahoval.

Jako by tenhle okamžik favorita střetnutí přece probudil, a záhy se mu tak podařilo vyrovnat stav. Karlsson rozehrál rohový kop centrem na bližší tyčku, tam si seběhl Beukema, jenž hlavou pohotově překonal brankáře Nopperta. A ve 33. minutě AZ úřadovalo gólově též podruhé, to když se De Witovi vyplatilo nevypustit souboj s bránícím Idzesem, udržel merunu na hřišti a předal ji k Pavlidisovi, který pak z otočky zacílil parádně na vzdálenější tyčku.

A do přestávky Alkmaar přidal na své konto ještě jeden přesný zásah. Už ve 40. minutě se na střeleckou listinu mohl opětovně uvést Pavlidis po uvolnění od Evjena, z blízkosti nicméně na Nopperta nevyzrál, ten každopádně přece kapituloval potřetí ve 42. minutě, jelikož obrovskou chybu v rozehrávce vyrobil Rommens. Toho obral o balón napadající De Wit, jenž se řítil sám na bránu, ještě nesobecky nahrál lépe postavenému Pavlidisovi, a ten poté pohotově skóroval.

Výběr Go Ahead Eagles po obrátce nenašel cestu za zdramatizováním tohoto klání, ba naopak musel navíc skousávat jedno inkasování, o které se postaral v 85. minutě Beukema, tedy další dvougólový šutér. Po kopu z rohu, jehož exekuce se ujal Midtsjö, se propracoval k dorážce, i když Noppert se hodně snažil celou situaci zachránit a těsně předtím zastavil Martinse Indiho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Alkmaar dostal na začátku sezony odněkud pokyn aby kurwil venkovní zápasy???? Z 11 zápasu se mu to povedlo šestkrát .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele