základní část, 8. kolo
02.10.2021 21:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Okita hlavním strůjcem úspěchu Nijmegenu, ten venku skolil Fortunu

Jonathan Okita patří k největším oporám nováčka Eredivisie, který si v kole s pořadovým číslem osm poradil na půdě Fortuny. Muž s desítkou na zádech zařizoval úvodní trefu tohoto zápasu, přičemž na další dvě přihrával. Nijmegen tak po čtyřech střetnutích bez vítězství konečně zabral, jeho protivník naopak protáhl svou sérii bez tříbodového počinu již na šestý případ v řadě.

Nijmegen se ujal vedení ve 21. minutě. Okita ze středu pole vybídl na pravé straně pronikajícího van Rooije, ten podnikl výpad až do blízkosti pokutového území, kolem bránícího Coxe vrátil míč svému spoluhráči přímo do šestnáctky, a ten ho uklidil na bližší tyčku. Uběhlo jen pět minut a Fortuna musela skousávat další inkasování. Tentokráte se Okita ocitl v roli nahrávače, z první přiťukl balón do běhu na Tavsana, ten se ocitl sám před brankářem van Oschem, jehož bez větších obtíží překonal.

Domácí se vrátili zpátky do utkání ve 34. minutě, ke skórování jim dopomohlo nařízení pokutového kopu. Sudí Manschot si všiml, že ve vlastním vápně zahrál rukou stoper Iván Márquez poté, co mu ji orazítkoval při snaze přihrávat do nebezpečného prostoru Seuntjens, a právě ten byl následně z bílého puntíku jakožto exekutor v zakončení neomylný. Nicméně k vyrovnání se pak celek ze Sittardu nepropracoval, ba naopak jeho sok svoje vedení ještě pojistil zkraje druhého dějství, to když Okitův jemný oblouček zužitkoval hlavou Bruijn.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele