základní část, 30. kolo
24.04.2022 16:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Fortuna proti Go Ahead Eagles skórovala jen jednou, výhru si však plně zasloužila

Na podzim se příznivci obou celků dočkali hned sedmi branek, jarní odveta ovšem nabídla podstatně chudší nadílku. Konkrétně jednogólovou, o první a zároveň poslední trefu se ve 21. minutě postaral Zian Flemming. Fortuna tak potvrdila zlepšující se výkonnost v uplynulých týdnech a po těsné výhře nad Go Ahead Eagles se rázem vyhoupla ze sestupových příček.

Především hosté v ofenzívě hodně strádali, v podstatě se za celých devadesát minut nedostali do jediné vážnější možnosti. Že by domácí v útoku zářili, se říci rozhodně nedá, přesto se jim povedlo zvlnit síť aspoň jednou. V 9. minutě Gladon překonal hostujícího brankáře Nopperta, zakončoval ale z ofsajdu, a tak jeho trefa nebyla uznána, každopádně o dvanáct minut později se již vše sehrálo v rámci fotbalových pravidel, takže Flemmingova pumelice, kterou opravdu nešťastně tečoval pod vlastní břevno bránící Kuipers, byla samozřejmě uznána jako gólová.

Fortuna svůj náskok udržela až do závěrečného hvizdu rozhodčího Kooije, výběr Go Ahead Eagles ve zbývajících pasážích hry v ofenzívě nezabral natolik, aby se vyrovnání dočkal. Ba naopak mohl být rád, že neinkasoval více branek. Třeba v 54. minutě hlavičkoval jen kousek vedle brány Noslin, přičemž pár chvil na to vypálil smolně do brankové konstrukce Seuntjens.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele