základní část, 14. kolo
27.11.2021 18:45 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Fortuna pokračovala v mizérii i proti Groningenu a v lize již prohrála počtvrté za sebou

Fortuna Sittard se v tomto ligovém ročníku nadále trápí, a i když v sobotním duelu začala proti zvedajícímu se Groningenu poměrně nadějně, tak mu nakonec podlehla vysokým poměrem 1:4 a k tomu hrála závěrečnou půlhodinu v oslabení. Kvůli čtvrtému neúspěchu v řadě proto stále zůstává na předposledním sedmnáctém místě s devíti body, naopak hosté zaznamenali druhou výhru po sobě a se sedmnácti body se prozatím vyhoupli na jedenáctou pozici.

Úvodní dvacetiminutovka se nesla v opatrnějších duchu a míč se spíše nacházel ve středu hrací plochy, pak ale z ničeho nic udeřil klub ze Sittardu. Do vedení ho dostal Mats Seuntjens, jenž se opřel do odraženého míče z dobrých pětadvaceti metrů a jeho trochu překvapivý pokus zaplachtil přímo do bližší šibenice. Nutno podotknout, že brankář Leeuwenburgh tuto situaci znatelně podcenil a v případě lepšího odhadu zcela jistě mohl zasáhnout.

Nicméně domácím nevydrželo vedení ani následujících pět minut, neboť se po parádním pasu Dammerse z pravého křídla dostal k prudké hlavičce rozběhnutý Cyril Ngonge a z hranice brankového území bezpečně překonal marně se natahujícího gólmana Van Osche. Svěřenci trenéra Dannyho Buijse otočili vývoj těsně před přestávkou. Do vlastní sítě totiž nešťastně zamířil George Cox, který hodně smolně tečoval balón za záda bezmocného Van Osche po centru z pravé strany.

Hosté definitivně rozhodli o svém úspěchu v 51. minutě. Jejich vedení navýšil třiadvacetiletý švédský záložník Daleho Irandust, když se po střele ze střední distance a nejistém zákroku Van Osche dostal k dorážce a pak už nekompromisně skóroval. Fortuně zhasla naděje na jakýkoli úspěch krátce po odehrané hodině, protože zkušený obránce Roel Janssen naprosto zbytečně zasáhl podrážkou nohu El Hankouriho a rozhodčí Manschot mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu.

Groningen zužitkoval početní výhodu necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. Jørgen Strand Larsen po nahrávce od Irandust přelstil ofsajdovou past a svůj přízemní obstřel umístil do pravého spodního růžku. V nastaveném čase chtěl alespoň snížit manko Flemming, ale ten v krkolomné pozici orazítkoval z hodně ostrého úhlu jen bližší konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele