základní část, 19. kolo
16.01.2022 16:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Alkmaar přehrál houževnatý Sittard 2:1 a v Eredivisii vyhrál již pošesté v řadě

Favorizované AZ si přeneslo skvělou formu také do nového roku a jasně ukazuje, že za každou cenu hodlá smazat vzniklou ztrátu z hodně nepovedeného začátku této sezóny. Díky šestému ligovému vítězství za sebou se posunulo na páté místo s pětatřiceti body a za třetím Feyenoordem zaostává už jen o čtyři body. Domácí celek i přes houževnatý výkon opět na body nedosáhl a je stále předposlední sedmnáctý se ziskem třinácti bodů.

Hosté vstoupili do nedělní dohrávky 19. kola mnohem lépe a hned svou první větší možnost po necelé čtvrthodině hry přetavili ve vedoucí gól. Po nepřesné přihrávce domácích zadáků se míč ocitl na levém křídle, odkud ho poslal před branku Wijndal a hlavičkující Sam Beukema zamířil v pádu přesně do pravého spodního růžku. Fortuna měla hodně blízko k vyrovnání deset minut před přestávkou po rohovém kopu.

Po něm se totiž probojoval k hlavičce důrazný Flemming, jenomže z osmi metrů orazítkoval pouze břevno. Svěřenci trenéra Pascala Jansena si po změně stran hlídali těsný náskok a pojistit ho dokázali krátce po odehrané hodině. Japonský univerzál Yukinari Sugawara využil obrovské hrubky bránícího Janssena a po přiťuknutí od De Wita překonal z deseti metrů naprosto bezmocného gólmana Verripse.

O osudu tohoto střetnutí mohlo být definitivně rozhodnuto v 70. minutě. Norský záložník Midtsjø tvrdě vypálil z dvaceti metrů a mířil do bližší šibenice, ale famózní Verrips odvrátil balón do strany. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem chtěl zdramatizovat tento duel Seuntjens, avšak z bezprostřední blízkosti mířil o centimetry nad břevno. Outsiderovi se povedlo snížit až v 85. minutě, kdy Ben Rienstra přízemním pokusem z hranice šestnáctky překonal zasahujícího brankáře Jensena, nicméně na více se celek ze Sittardu již nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele