základní část, 19. kolo
15.01.2022 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Twente opět zaválelo, tentokráte zdolalo silný Heerenveen

Twente předvádělo na konci uplynulého roku famózní výkony, v sedmi ligových duelech hned pětkrát zvítězilo a dvakrát remizovalo, nyní dobře vstoupilo také do druhé části a nabuzený Heerenveen zdolalo po výsledku 2:0. V sobotním utkání se dlouho nic nedělo, nicméně svěřenci kouče Rona Janse rozhodli o svém úspěchu dvěma zásahy v závěrečné čtvrthodině a v tabulce stále zůstávají na vynikajícím šestém místě s pětatřiceti body.

Heerenveen naopak prohrál podruhé za sebou a ani v tomto případě neskóroval, s pětadvaceti body na kontě mu patří desátá pozice. Domácí byli od samého začátku mírně aktivnějším výběrem, nicméně k vidění spíše byl vyrovnanější průběh. Mírný favorit poprvé výrazněji zahrozil až zhruba pět minut před přestávkou, kdy nejlepší střelec domácích Ricky van Wolfswinkel vypálil z hranice šestnáctky a mířil pod břevno, ovšem s brilantním zákrokem jednoruč se vytáhl brankář Mous.

Hosté se po změně stran přeci jen častěji tlačili do zakončení, jenomže v 77. minutě inkasovali po obrovské hrubce Mouse. Ten katastrofálně zpracoval zpětnou přihrávku z pravé strany a k míči se pak dříve dostal důrazný Manfred Ugalde, jenž ho z bezprostřední blízkosti nekompromisně napálil do sítě. Heerenveen se v zbývajícím průběhu snažil přidat, avšak na pozornou defenzivu protivníka nevyzrál až do závěrečného hvizdu.

Naopak v 88. minutě mu soupeř zasadil druhý rozhodující zásah. Van Ewijk totiž ve vlastní šestnáctce zřetelně podrazil rozběhnutého Oosterwoldeho a rozhodčí Van Boekel bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě Van Wolfswinkel a svůj desátý ligový gól tohoto ročníku vsítil přesnou přízemní střelou do prvého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele