základní část, 32. kolo
07.05.2022 18:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Sittard vyloupil Enschede a možná tak udělal klíčový krok k záchraně

Hráči Twente selhali v domácím prostředí proti zachraňující se Fortuně a kvůli nečekané porážce 1:2 si zkomplikovali svůj boj o elitní čtyřku. V Eredivisii utrpěli porážku po téměř třech měsících, kdy začátkem února ve 22. kole schytali debakl 0:5 od vedoucího Ajaxu. V tuto chvíli stále zůstávají čtvrtí s dvaašedesáti body a před pátým Alkmaarem drží tříbodový odstup, ovšem na něj ještě čeká nedělní dohrávka právě s AFC.

Celek ze Sittardu naopak potvrdil vzrůstající tendenci a z minulých pěti střetnutí již potřetí bodoval naplno. Jeho sobotním hrdinou se stal Zian Flemming, jenž v prvním poločase vsítil oba góly svého týmu. Fortuna zůstává v tabulce na patnácté pozici o tři body před šestnáctou Spartou i sedmnáctým Willemem.

Úvodních pětadvacet minut nic zásadního nepřineslo, poté z ničeho nic udeřili hosté. Právě třiadvacetiletý Flemming využil skvělého pasu Gladona z pravého křídla a před hranicí brankového území z první usměrnil balón přímo do bližší šibenice. O pár minut později mohl na druhé straně okamžitě vyrovnat druhý nejlepší ligový kanonýr Ricky van Wolfswinkel, jenomže ten po skákavém centru z pravé strany orazítkoval břevno z bezprostřední blízkosti.

Ihned na to zahrozil také český krajánek Václav Černý, který se po hodně dlouhé době objevil v základní sestavě, nicméně z hranice šestnáctky mířil těsně vedle levé tyče. Domácí se dočkali vyrovnávací trefy necelých deset minut před přestávkou, kdy aktivní Van Wolfswinkel zužitkoval zpětné nahrávky od Limniose a svůj přízemí pokus poslal přesně do vzdálenějšího spodního růžku.

Neuběhlo však ani dalších pět minut a jasný outsider vsítil rozhodující trefu. Flemming se tentokráte postavil k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů a svým ukázkovým obstřelem zavěsil k přední tyči kolem dívajícího se gólmana Unnerstalla. Domácí po změně stran tlačili a měli navrch, jenomže své možnosti neproměnili Černý, Brenet, Smal ani Vlap, a Fortuna si tak domů odváží nesmírně důležité tři body.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele