základní část, 19. kolo
16.01.2022 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Cambuur neudržel vedení se Spartou a pouze s ní remizoval 1:1

Cambuur může být celkem spokojen se svým dosavadním působením při svém návratu do nejvyšší soutěže, nicméně nyní v úvodním kole nového roku nevyzrál na zachraňující se Spartu a pouze s ní remizoval v poměru 1:1. Celkově nedokázal zvítězit počtvrté za sebou a v tabulce Eredivisie mu patří osmá příčka s devětadvaceti body. Rotterdamský celek remizoval v lize již počtvrté v řadě, na druhou stranu však nezvítězil sedmkrát za sebou.

V tabulce se momentálně nachází na šestnácté barážové příčce se čtrnácti body a za patnáctým Willemem zaostává o čtyři body. Úvodní větší možnost tohoto nedělního utkání byla k vidění již po necelých dvou odehraných minutách, kdy před domácí brankou jen těsně netrefil míč rozběhnutý Namli. Hosté se snažili útočit i v následujícím průběhu a zhruba po půl hodině hry si vytvořili další dvě slibně možnosti.

Německý forvard Thy nejprve vystřelil k pravé tyči a brankář Stevens si na konto připsal skvělý zákrok. O pár minut později hlavičkoval právě aktivní Thy do pravého spodního rohu, avšak proti byl znovu famózní Stevens a na poslední chvíli vyškrábl míč do strany. Cambuur skvěle prorazil ve 33. minutě po obrovské hrubce gólmana Tima Coremanse, jenž neudržel míč v rukavicích po centru z levého křídla a ten se od jeho stehna odrazil několik decimetrů za brankovou čáru.

SC mohlo navýšit své vedení krátce po odehrané hodině. Na pravé straně měl dostatek prostoru Doodeman a nakonec vypálil po zemi k protější konstrukci, kterou minul zhruba o metr. Sparta se přeci jen dočkala vyrovnání necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. Tečovaný centr z levé strany si elegantně zpracoval na prsa španělský kanonýr Adrián Dalmau a poté nekompromisně zavěsil do bližšího dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele