základní část, 15. kolo
04.12.2021 18:45 CET
1 : 6
(1:3)

Reportáž

Radost hráčů Vitesse (© AFP)

Cambuur po delší době selhal, tentokráte utrpěl debakl 1:6 s Vitesse

Cambuur až do tohoto sobotního utkání předváděl vyrovnané výkony a pravidelně sbíral body, ovšem domácí klání 15. kola hrané bez diváků se mu vůbec nepovedlo a konkurenčnímu klubu z Arnhemu nakonec podlehl vysoko po výsledku 1:6. Na tento duel určitě bude chtít co nejdříve zapomenout, neboť si po svém postupu do nejvyšší soutěže vede velmi slušně a se ziskem čtyřiadvaceti bodů se nachází na výtečném šestém místě.

Tentokráte však na svého soupeře jednoznačně nestačil ve všech směrech a přišel o svou šňůru čtyř výher v řadě za sebou. SBV naopak bodovalo naplno po dvouzápasovém půstu a tabulkou se vyhouplo na pátou příčku se šestadvaceti body. Úvodních pětadvacet minut sice nic zásadního nepřineslo, jenomže poté byl k vidění nefalšovaný ofenzivní koncert. Mírný favorit se dostal do vedení ve 26. minutě.

Po odvráceném rohovém kopu a následné sražené střele se odrazil balón na kopačku Sondreho Tronstada, jenž z dvaadvaceti metrů nádherně zakroutil balón svou pravačkou přímo do levé šibenice. Neuběhly ani další čtyři minuty a Vitesse vedlo dokonce o dvě trefy, jelikož po vyhraném hlavičkovém souboji Witteka převzal míč Loïs Openda, navedl si ho blíže do středu pokutového území a po zemi nezištně zamířil do bližšího spodního růžku.

Útočná snaha svěřenců německého trenéra Thomase Letsche v žádném případě neskončila, necelých deset minut před přestávkou vymyslel Wittek vynikající kolmici do běhu pro Thomase Buitinka a ten po krátkém sólu překonal bezmocného gólmana Stevense z celkem ostrého úhlu - 0:3. SC svitla naděje na bodový zisk ve 41. minutě, kdy po vynikajícím centru z přímého kopu a hlavičce Schoutena uklidil balón do sítě taktéž hlavou střídající Marco Tol.

Hosté však drama nedopustili a ihned po změně stran přidali svůj čtvrtý zásah. Podruhé se prosadil šestadvacetiletý norský záložník Tronstad, který dokonce vypálil z dobrých třiceti metrů a naprosto famózně umístil balón do bližšího horního růžku kolem marně se natahujícího Stevense. V 64. minutě vsítil svou druhou branku v zápase také jednadvacetiletý belgický forvard Openda, jenž hostuje v klubu z týmu Club Bruggy.

Ten se po obrovské chybě domácího strážce a následném závaru v šestnáctce Cambuuru opřel do míče ze sedmi metrů a jeho skákavý pokus přeci jen skončil ve zcela prázdné brance - 1:5. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem definitivně uzavřel gólový účet Nikolai Baden Frederiksen, dánský útočník totiž využil sóla přes půl hřiště v podání nezastavitelného Opendy a po přesně načasované nahrávce nemohl minutou poloodkrytý prostor tří tyčí.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele