základní část, 28. kolo
03.04.2022 16:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Cambuur prohrál v lize počtvrté za sebou a opustil tak horní polovinu Eredivisie

Nováček z Leeuwardenu se pod vedením nového trenéra Dennise Haara nedokázal dostat z krize a v nejvyšší nizozemské ligy prohrál posedmé z předchozích osmi utkání, v tabulce proto klesl na jedenáctou příčku s třiatřiceti body a šest kol před koncem stále nemá jistou záchranu. Naopak NEC díky nesmírně cennému tříbodovému zisku za vítězství 2:1 poskočil na deváté místo s pětatřiceti body a o prvoligovou licenci se už prakticky nemusí strachovat.

NEC si totiž vytvořilo obrovský třináctibodový náskok na šestnáctou barážovou pozici rotterdamské Sparty, přerušilo svou pětizápasovou šňůru bez ligové výhry a v závěru ještě může dokonce zabojovat o dodatečné play-off Konferenční ligy, což by pro něj jako nováčka byl obrovský úspěch. Svěřenci kouče Rogiera Meijera začali naprosto fantasticky a ani ne po dvou odehraných minutách se dostali do vedení.

Pětadvacetiletý útočník DR Kongo Jonathan Okita se opřel do odraženého míče před hranicí brankového území a svou tvrdou dělovku usměrnil přesně k pravé tyči mimo dosah dívajícího se gólmana Bose. Domácí se však za žádnou cenu nechtěli vzdát a krátce po deseti minutách hry bleskově srovnali. Mitchell Paulissen obdržel nahrávku do volného prostoru od Joostena a i přes krkolomné zpracování zamířil po zemi z deseti metrů do levého spodního růžku.

SC dokonce mohl otočit vývoj v 17. minutě, nicméně tentokráte gólman Branderhorst brilantně vyrazil do strany kroucenou ránu Kallona. Od tohoto okamžiku tempo hry výrazně opadlo a zdálo se, že se nerozhodný výsledek již měnit nebude, nicméně Nijmegen z ničeho nic vsítil rozdílový gól čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Po nahrávce Okity se odhodlal ke střele z více jak pětadvaceti metrů Javier Vet a nádherně zavěsil do levé šibenice kolem bezmocně plachtícího Bose.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, espnl.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele