základní část, 8. kolo
03.10.2021 14:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Dani de Wit (© AFP)

Alkmaar zaslouženě zvítězil na půdě Cambuuru

Alkmaar si po výhře nad Go Ahead Eagles a Jabloncem v rámci Konferenční ligy připsal své třetí vítězství v řadě. Na severu Nizozemska si poradil s Cambuurem, o jeho góly se postarali Dani de Wit, Owen Wijndal a Jordy Clasie. V době, kdy hosté měli tohle střetnutí již plně pod kontrolou, se domácím podařilo už jen kosmeticky upravit skóre, a to zásluhou Robertse Uldrikise.

AZ zavítalo na půdu Cambuuru vůbec poprvé od října roku 2015, do hry vyrukovalo se stejným složením jako o tři dny dříve v úspěšném domácím vystoupení na evropském poli proti výběru ze severu Čech. V promoklém Leeuwardenu hrozili každopádně jako první domácí, Maulun vyslal z hranice pokutového území střelu, kterou musel likvidovat až brankář Vindahl, jenž míč šikovně vyboxoval.

Až poté se ke slovu dostal Alkmaar. Domácí stoper Schouten se babral s rozehrávkou, této skutečnosti využil Pavlidis, jenž zareagoval pohotově a ukradl míč frískému kapitánovi, po následném sprintu řecký útočník stanul před brankářem Stevensem, ale výsledný lob ve finále skončil těsně vedle brány.

V 16. minutě se mohl Alkmaar přece zaradovat z přesného zásahu. Clasie zakombinoval s Wijndalem, načež levý bek jemným centrem našel hlavu de Wita, a muž s číslem deset na svých zádech zamířil snadno za brankovou čáru. A o patnáct minut později mohla družina trenéra Pascala Jansena znovu slavit, jelikož se Wijndal znovu prosadil přes levé křídlo, tentokrát merunu nepřihrával, avšak rovnou vystřelil, a jeho přízemní a tvrdý pokus skončil v dolním rohu brány.

Cambuur na dvě inkasované branky nedokázal najít adekvátní odpověď. Jeho soupeř po přestávce nepolevil ve své výkonnosti a v 60. minutě se dočkal navýšení vedení. Pavlidis si udržel přehled na hrací ploše, povedenou průnikovou přihrávkou uvolnil Clasieho, který svou šancí v koncovce nepohrdl. Neukvapil se a mazaným zakončením přelstil brankáře Stevense.

Domácí se sice stačili jaksi vrátit do hry v 72. minutě, to když skákavý pokus Uldrikise zapadl za Vindahla, další dramatizaci tohoto souboje si ovšem svěřenci kouče Henka de Jonga nepřipravili. Jejich protivník dvougólový náskok udržel do závěrečného hvizdu sudího Kamphuise.

Eredivisie začala pro PSV bezpochyby pozitivně, konkrétně ziskem tří bodů. Heracles byl jeho prvním soupeřem zkraje tohoto ročníku a celek z Almela dokázalo venku skolit o dvě branky. A to i přesto, že před následným duelem s Benficou na evropské scéně byly šetřeny některé síly. O vítězství hostů se postarali v první půli Bruma a v té druhé Noni Madueke.

Autor: Patrik Sandev / az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele